Трагичната смърт на сержант Мат Ратана можеше да бъде избегната,

...
Трагичната смърт на сержант Мат Ратана можеше да бъде избегната,
Коментари Харесай

Мат Ратана: Ченгето, застреляно от затворник, криещ пистолет, „може да е все още живо“, тъй като партньорът съди Met Police

Трагичната гибел на сержант Мат Ратана можеше да бъде избегната, в случай че полицията беше направила уместно претършуване на стрелеца, който го е умъртвил, твърди скърбящият му сътрудник.

Су Бушби, на 47 години, в този момент съди Скотланд Ярд, откакто следовател очерта в следствието неточности, разрешили на Луи де Зойса да пронесе контрабандно револвер в жилището за задържане и да простреля 54-годишния служител на реда.

Убиецът е бил задържан и претърсен, преди да бъде доведен, само че новобранецът PC Ричард Дейви не е забелязал оръжието в кобур под мишницата.

Де Зойса не е имал офицер, който да го държи или белезници на. Су от Уъртинг, Западен Съсекс, твърди, че полицията я е държала в незнание за гафовете. Тя добави: „ Ако претърсването беше дейно, револверът щеше да бъде открит при де Зойса и Мат щеше да е жив в този момент.

„ Капавото и несъответстващо претършуване от страна на чиновниците беше занемаряване на отговорностите им и остави Мат уязвими. Броят на грешките, които излязоха нескрито по...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР