Трагичен инцидент е станал във Врачанско във вторник Дете се

...
Трагичен инцидент е станал във Врачанско във вторник Дете се
Коментари Харесай

14-годишният Звезделин отиде с приятели да се изкъпят в Дунав край село Остров и се случи най-лошото

Трагичен случай е станал във Врачанско във вторник Дете се е удавило в река Дунав в оряховското село Остров.

Загиналият е 14-годишният Звезделин М. от село Галово. Във съдбовния ден той, дружно със собствен другар Калин на 15 години, влезнали да се разхладят във водите на реката. Те обаче избрали да плажуват в региона на пристанищната зона в селото. Там течението е най-силно, има и дълбоки канали и плуването е извънредно рисково, описа кметът на Остров Ирена Станкулова.


Подводните течения завлекли по-малкото момче и то по този начин и не излязло на повърхността.

Още същия ден почнала акция по издирването на тялото на детето. В търсенето се присъединили и екип водолази. Едва през вчерашния ден трупът е открит на към 10 метра по-надолу от мястото, където се гмурнал Звезделин.



Това не е първата такава покруса в селото. Преди 7-8 години друго дете е намерило гибелта си на същото място. Преди 2-3 години нов случай лишил живота на младо момче от Кнежа. Хората не престават да подценяват експлицитните заповеди на кмета за възбрана на къпането в река Дунав в пристанищната зона на Остров.

„ Според мен повода е неналичието на надзор от страна на родителите “, разяснява Ирена Станкулова.

Звезделин е учeник в ОУ „ Христо Ботев “ в Остров и тази година е трябвало да бъде 7 клас. В школото го познават като положително и лъчезарно дете.
„ В памет на Звезделин! Почивай в мир! Няма да бъдеш пропуснат! Вярваме, че си на едно по-хубаво място, ухилен, какъвто постоянно беше! “, написаха в страницата си във фейсбук от управлението на учебното заведение.

Източник и фотоси: BulNews.bg
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР