Трагедията в Бургас показа как престъпните мрежи работят динамично и

...
Трагедията в Бургас показа как престъпните мрежи работят динамично и
Коментари Харесай

Директорът на Европол: Трагедията в Бургас показа как престъпните мрежи бързо се адаптират към новите условия

Трагедията в Бургас сподели по какъв начин незаконните мрежи работят динамично и бързо се приспособяват към новите условия, съобщи шефът на Европол Катрин Де Бол, която е на посещаване у нас.

След среща със служебния вътрешен министър тя уточни, че в Европол са осведомени за трагичните събития в Бургас, където двама служители на реда изгубиха живота си.

" Тази покруса сподели още един път на какъв риск са изложени всекидневно служителите на реда ", сподели Катрин Де Бол, представена от Българска национална телевизия.

Тя акцентира, че България е измежду главните страни на пренос на мигранти от Западнобалканския маршрут, които влизат на територията на страната през границата с Турция.

По нейни думи България дава на Европол информация за маршрутите, мрежите и настоящите следствия и дефинира страната ни като скъп сътрудник.

 Снимка: БТА

" Имаме чудесно съдействие с България ", сподели Катрин де Бол, която е на посещаване в България.

" България постоянно е била приближен и благонадежден сътрудник. През последните пет години има трикратно нарастване на продан на информация " , сподели още де Бол.

 Снимка: БТА

Вицепремиерът и вътрешен министър в служебния кабинет Иван Демерджиев съобщи, че на следващия ден на професионално равнище ще бъде разисквано предлагането да се изградят взаимни оперативни екипи с Европол, които да работят по границата , съобщи Българска телеграфна агенция.

Демерджиев добави, че шефът на Европол е предложила скъпи ограничения , които биха подобрили опциите на България да се употребява от целия капацитет на Европол. Според него те биха имали резултат и ще оказват помощ в битката с незаконната миграция.

Той добави, че е разговарял с Де Бол по целите на Европол и провокациите и проблемите, пред които са изправени България и Европейски Съюз, във връзка с извънредно усиления мигрантски напън. Демерджиев изясни, че акцент в диалозите са били киберпрестъпността, контратероризмът, контрабандата на опиати и икономическите закононарушения .

 Снимка: БТА

Министърът на вътрешните работи изясни, че сега у нас тече интензивна полицейска интервенция във връзка с всички лица, за които има данни, че са забъркани в " каналджийство " и незаконна миграция. Той посочи, че главно те са непознати жители. " С тази акция слагаме началото на един повсеместен развой и политика по преосмисляне на метода и успеваемостта, с които пазиме националната си граница в подтекста на извънредно засиления мигрантски напън. Тези дейности дават забележителен резултат ", сподели Демерджиев.

 Снимка: БТА

По думите на министъра сега границата има най-вече човешка мощ по отношение на, може би, последните 10 години . Идеята е тя да покрие тези региони, в които техническата обезпеченост не е задоволителна. Работи се за покриване на граничната линия с надеждни механически уреди.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР