Трагедията с влаковете край Лариса най-вероятно е заради човешка грешка.

...
Трагедията с влаковете край Лариса най-вероятно е заради човешка грешка.
Коментари Харесай

 Гръцкият премиер: Трагедията с влаковете е резултат на човешка грешка 


Трагедията с влаковете край Лариса най-вероятно е поради човешка неточност. Това съобщи гръцкият министър председател Кириакос Мицотакис.

„ Всичко демонстрира, че драмата, за жалост, се дължи основно на трагична човешка неточност ”, съобщи в послание по малкия екран Мицотакис, предава Нова ТВ.

Преди това той беше на мястото на случая. „ Това, което претърпяваме през днешния ден, е доста мъчно за нас като страна. Става дума за неописуема покруса. Мислите ни през днешния ден са на първо място с околните на жертвите. Наш дълг е да лекуваме ранените и да идентифицираме телата. Мога да подсигурявам едно – ще открием аргументите за тази покруса. Ще създадем всичко допустимо тя в никакъв случай повече да не се повтори ”, съобщи Мицотакис.

При злополуката починаха 44 души, а над 80 бяха ранени. Сред пасажерите е имало и българи. Те са без заплаха за живота.

Остава въпросът какъв брой хора са в неопределеност. Вчера се говореше за към 10 души, само че може да се окаже, че са към 40.

Гърция разгласи тридневен печал. Властите арестуваха началника на жп гарата в Лариса. Той е упрекнат в причиняване на всеобща гибел по несъобразителност.

Демонстранти се събраха нощес на митинг в Атина пред постройката на железопътната компания, чиято комбинация взе участие в трагичния случай.

И за през днешния ден се готви огромен митинг.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР