Трагедиите са общи, трагедиите са това, което ни докосва, това,

...
Трагедиите са общи, трагедиите са това, което ни докосва, това,
Коментари Харесай

Янев и Заев: Трагедиите са общи, в добро и лошо сме заедно

Трагедиите са общи, нещастията са това, което ни допира, това, което ни прави хора и съпричастни – без значение от каква народност са хората, които към този момент не са сред нас. Това сподели министър председателят Стефан Янев по време брифинг със северномакедонския си сътрудник Зоран Заев след край Боснек, при която починаха минимум 45 души. 

" Днес е необикновен ден, ден, който е маркиран от българския народ с две съществени нещастия ", сподели Янев, като напомни, че единствено 7-8 часа преди случая по Автомагистрала " Струма " 9 души починаха при пожар в във Варненско.

По отношение на пътната покруса Янев акцентира, че българските и северномакедонските управляващи работят в съгласуваност: " От следствието се надяваме да получим тези уроци, които да ни предпазят от такива произшествия в бъдеще ".

Янев се е срещнал с оживелите, като „ общото умозаключение на българските лекари е че контузиите са релативно леки – физическите, за психическите е рано да се приказва. " Надяваме се, че в идващите 1-2 дни тези хора ще бъдат превозени към местата, където живеят ", добави той.

Той заяви, че българското държавно управление обмисля Ден на печал за починалите. Двамата министър председатели отхвърлиха да разясняват политически тематики с думите, че през днешния ден е ден за съпричастност. Янев сподели, че постоянно е вярвал в разговора и в търсенето на решения в полза на двата народа.

" В положително и неприятно сме дружно, приятелски нации сме и в положително и неприятно би трябвало да си помогнем ", съобщи Зоран Заев. Кога и на комшията е хубаво и на нас е хубаво, уточни той във връзка изборите у нас, само че също отхвърли да разяснява политически тематики.

Янев изрази съпричастност със фамилиите на починалите и по едно и също време с това сподели, че българската страна във всичкитте й органи, имащи отношение към сигурността, преодоляването на бедствия работи бързо и е на място и сега. 

Той уточни, че общото умозаключение на медиците, е, че настанените в болница в околните един-два дни ще бъдат в положение да бъдат превозени към местата, в които живеят.
Експерт: 7 институции бяха наясно със положението на " Струма " край Боснек, никой не реагира
Седем институции, виновни за качеството и организацията по пътищата у нас, са били наясно със положението на автомагистрала " Струма " в ра...

В съгласуваност сме с премиера Заев от ранните часове на тази заран, управляващите на двете страни имат съгласуваност по браншове и министерства.

Премиерът на РСМ стартира със съболезнования за двете нещастия, при които починаха хора.

Той сподели, че е посетил ранените в болничното заведение и съобщи, че те са в положително положение и няма заплаха за живота им. 

Координацията е на високо равнище - сред двамата министър председатели и сред службите, акцентира той и добави " Болката и за двата народа е огромна ". 

Премиерът на РСМ не разяснява евентуалните аргументи за нещастието, като сподели, че специалистите би трябвало да се произнесат.

Още от ОБЩЕСТВО:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР