Трафикът в София в следващите два дни ще е затруднен

...
Трафикът в София в следващите два дни ще е затруднен
Коментари Харесай

Протест и среща на евролидерите блокират София за 2 дни

Трафикът в София в идващите два дни ще е усложнен поради две от главните събития в календара на българското европредседателство - неофициална вечеря на европейските водачи и среща на върха Европейски Съюз - Западни балкани. Допълнителен проблем в напредването ще основава и митинг на транспортни компании на 17 май. От Столичната община и полицията предизвестиха, че напредването ще е мъчно и постепенно, даже и с градския превоз и приканиха хората да не употребяват колите си и да са търпеливи.

Затруднения в трафика ще има в центъра, само че и в напредването от и в източните квартали на града.

Отделно местата за паркиране в центъра ще бъдат понижени, защото няма да може да се паркира към хотелите, в които ще отседнат европейските водачи и техните делегации. На тези места ще има засилена защита, само че това няма да пречи на прекосяването на пешеходците. Търговските обекти и заведенията в хотелите ще бъдат затворени за външни лица.

Среща на върха

Още в сряда придвижването от летището към хотелите в центъра на София ще бъде затруднено поради прекосяването на делегациите на водачите на Европейски Съюз. Очаква се те да дойдат в София в дребен период от време, а всяка делегация би трябвало да бъде ескортирана поотделно. За прекосяването на кортежите придвижването по маршрута им ще бъде краткотрайно спирано.

На 17 май за придвижване ще бъде затворен и бул. " Витоша " в правата сред булевардите " Патриарх Евтимий " и " Пенчо Славейков ", когато в НДК ще е срещата сред Европейски Съюз и Западните Балкани.

Престоят и паркирането ще са неразрешени в двата дни към Народното събрание, храма " Ал. Невски ", главните хотели в София, както и към Националния исторически музей поради близостта му с резиденция " Бояна ".



Около хотел " Маринела " паркирането и престоят са неразрешени още от през днешния ден.

Повечето забрани ще важат за времето от 8 часа на 16 май до 20 часа на 17 май.

На 16 май от 8 сутринта до 23 часа ще бъдат неразрешени престоят и паркирането в улиците към " София тех парк ", където ще е формалната вечеря на европейските водачи. Там, както и към хотелите, в които ще са делегациите, придвижването на коли ще бъде спирано по преценка на полицията.

Протест с камиони

Протест на транспортни компании ще направи мъчно прекосяването по булевардите " Цариградско шосе ", " Ситняково ", " Драган Цанков ", " Ботевградско шосе " и ул. " Шипченски проход " в четвъртък. Превозвачите ще изразят недоволството си против предлаганите правила за работа на транспортните компании в Европейски Съюз.

Като част от митинга си те ще докарат камиони и рейсове в столицата. Те ще бъдат спрени в дясната лента на бул. " Цариградско шосе " в посока центъра за времето от 10 до 17 часа в сряда. От 7-и до 4-и километър на този главен бул. в София ще бъдат паркирани камиони, а от 4-и километър до бул. " Яворов " - рейсове. Очаква се усложнения в трафика да има сутринта, когато транспортните средства ще се придвижват към " Цариградско шосе ", както и след 17 часа, когато ще тръгнат да се изнасят.



Най-натоварени ще са кръговото кръстовище на 4-и км, откъдето част от камионите ще минат, с цел да поемат по бул. " Цариградско шосе " в посока автомагистрала " Тракия ", а другите ще насочат към кв. " Слатина ", с цел да стигнат до другия излаз на града - през бул. " Ботевградско шосе ".

Автобусите ще се изнасят по бул. " Ситняково ", което ще натовари трафика по него. От там и те ще минат по " Ботевградско шосе ".

Очакват се тапи и по различните направления - бул. " Драган Цанков " и ул. " Шипченски проход ".

Протестът ще затрудни освен напредването с кола из града, само че и с рейсове и тролеи. Зам.-кметът на София по превоза Евгени Крусев изясни, че имало проект за наваксване на изоставанията, само че такива не са изключени.

Така най-бързата опция остава метрото, което евентуално ще бъде претъпкано от спомагателните пасажери.

Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР