Трафикът на най-голямата социална мрежа в света Facebook е спаднал

...
Трафикът на най-голямата социална мрежа в света Facebook е спаднал
Коментари Харесай

YouTube догонва Facebook по трафик

Трафикът на най-голямата обществена мрежа в света Фейсбук е понижен с 50% през последните две години и продължава да понижава, оповестява американското списание " Форчън ", цитирайки изследване на компанията SimilarWeb.

От 2016 година до момента трафикът на Фейсбук.com е намалял от 8,5 милиарда визити до 4,7 милиарда, показва изследвателската компания. В същото време трафикът на YouTube.com, който отбелязва 4,5 милиарда визити през юли, продължава да се усилва и скоро може да надмине Фейсбук като стане вторият най-популярен уебсайт на планетата.

Първи в света остава Гугъл. Най-голямата корпорация за интернет търсене в света е имала в уеб страницата си 15,2 милиарда визити през предишния месец, съгласно SimilarWeb.

На пръв взор данните наподобяват неприятна новина за Facebook, която още се бори с зародилия скандал за приключване на персонални данни и въздействие от заинтригувани групи върху потребителите й, само че SimilarWeb твърди, че спадът при Фейсбук се дължи повече на преливане към мобилния достъп до мрежата в сравнение с нещо друго. Според наблюдаващите, множеството от потребителите на Фейсбук към този момент употребяват мобилното приложение на телефоните си за достъп до обществената мрежа. Всъщност, за него данните демонстрират, че използването му е повишена, както и общата ангажираност. 

Междувременно другите платформи, притежавани от Фейсбук, като Instagram и Messenger, не престават да порастват и да развиват общия бизнес.

Потребителите на Instagram в Съединени американски щати с операционни системи Андроид да вземем за пример прекарват в приложението към този момент по 56 минути дневно, съгласно SimilarWeb. За съпоставяне, предходната година те са прекарвали по 27 минути. 

От SimilarWeb плануват " парадигма на смяната " в света на най-големите уеб страници. Освен, че YouTube се чака да доближи второто място, Amazon, с неговите 2 милиарда месечни гости, може да измести Yahoo от четвъртото място. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР