trafficnews.bgТук е мястото, на което ще ви припомним, какви важни

...
trafficnews.bgТук е мястото, на което ще ви припомним, какви важни
Коментари Харесай

На този ден: Родена е Анджели Джоли, умира Казанова

trafficnews.bg

Тук е мястото, на което ще ви напомним, какви значими събития са се случили на днешния ден. Както в исторически проект, по този начин и за неща от социална значимост в света и България.

Протестите на площад Тиенанмън в Пекин

Протестите на площад Тиенанмън, известни в Китай като Събитията от 4 юни или Инцидента на площад Тиенанмън, са серия студентски митинги, провели се на площад Тиенанмън в Пекин през 1989 година

Протестите стартират на 15 април и са принудително смазани на 4 юни, когато държавното управление афишира военно състояние и изпраща войски, които да окупират централните елементи на Пекин. В последвалото кръвопролитие, бойци с автомати и танкове откриват огън по стачкуващите и по тези, опитващи се да спрат настъплението на армията към площад Тиенанмън. Оценките за броя на жертвите варира от стотици до хиляди.

Анджелина Джоли чества своя 45-ти рожден ден

" Запази една трета, изживей една трета, а една трета раздай. "

Чаровната американска актриса и продуцент Анджелина Джоли през днешния ден навършва 45 години. Известна е с дейната си позиция и благотворителните си акции по ред наболели филантропични въпроси Джоли е делегат на благосклонност на Агенцията за бежанците на Организация на обединените нации от 2001-ва.

През 1997 – 2000 година прави огромния си пробив в киното с филми като „ Джия “, „ Колекционерът “, „ Луди години “, „ Да изчезнеш за 60 секунди “. За касово най-успешни се считат последвалите две елементи на „ Похитители на гробници “ (Tomb Raider) в които играе героинята от едноименната компютърна игра, Лара Крофт.

Чаровната брюнетка има зад тила си три брака. Последният й брачен партньор е Брат Пит. Двамата са биологични родители на три деца - момиченце на име Шайло и близнаци на име Нокс и Вивиан. Семейството отглежда и три осиновени дечица: Мадокс, Пакс Тиен и Захара. За страдание обаче, през 2016 година Анджелина подава документи за бракоразвод с Брад Пит, акцентирайки като причина " непреодолими разлики " и те към този момент са разграничени.

Отбелязваме 222 години от гибелта на един от най-известните любовници

„ Няма жена в света, която да устои на непрекъснато внимание ”

Джакомо Казанова е италиански авантюрист, изявявал се като търговец, посланик, разузнавач, политик, мъдрец, вълшебник, публицист и преводач. Малцина знаят, че той е превел Омировата „ Илиада " на италиански и е взел участие в план по осъвременяване на календара, по който е работил по предложение на Екатерина Велика.

Въпреки всички тези негови действия, той остава в историята като един от най-известните прелъстители и любовници. Известността си получава посмъртно и се дължи основно на автобиографичното му съчинение „ Histoire de ma vie “, в превод „ Историята на моя живот ”.

Висок, брюнет, с пъргави жестове Казнанова има дарбата хитро да се промъква в най-интригантски обстановки, а неговите любовни завоевания са безброй. Той споделя, че целомъдрието разболява, само че неговите полови наслаждения му костват 11 офанзиви на венерически заболявания. Несъмнено заради тази причина, а също и с цел да избегне риска на женската бременност, той има навика да използва “защитен калъф ”, както и противозачатъчна диафрагма със сока от половин лимон (лимонената киселина е употребена като унищожаващо сперматозоидите средство).

С разкрепостения си манталитет Джакомо Казанова без подозрение е една от най-интригуващите фигури на европейския осемнайсти век, когато посредством словото и на дело са разчупени вековни канони и половото престава да се свързва с греховното, а любовта се трансформира в синоним на естетика сред телесно и духовно. През целия си живот той следва едно само предписание: да се любува на всеки момент от отреденото му време на тази земя.

 

Трафик Нюз

" Ако се отнеме свободата на словото, тогава тъпите и безмълвни могат да бъдат водени като овце на кръвопролитие . " Джордж Вашингтон

Призоваваме властта да не основава ненужно напрежение и да не нарушава главните полезности, върху които се крепи Европейски Съюз.

Личните свободи, като ценене на персоналния живот, независимост на мисълта, на изразяването на мнение и на информация, са предпазени с Хартата на главните права на Европейски Съюз.

Неспазването на тези правила подкопава устоите и разяжда като недоброкачествен израстък ДНК-то на съюза. Води до напрежение в обществото ни.

Свободата на Словото е предпазена и обезпечена от Основния закон, на който се крепи цяла България - Конституцията.

Призоваваме за съблюдаване на предписанията и ограниченията, само че посредством осъзнатост, а не посредством упорито всяване на суматоха и боязън.

Пазете възрастните и хронично болните хора.

Нечистоплътно и рисково е потреблението на страха на хората за трупане на политически рейтинг.

Информирайте се от достоверни източници!

Не вярвайте на организация "Една Жена Каза ". Търсете първоизточника извора на информацията в непознатите медии! Не вярвайте на всеки преводен материал без да видите оригинала. Не вярвайте на всеки материал в непознатите медии.

Те постоянно търсят сензации и драматизъм, тъй като, за разлика от множеството медии в България, се намират в действителна пазарна конкурентна среда и тематиката "Ковид 19 " им носи преимущество над останалите, посещаемост, гледаемост, тираж и пари. Доверете се на разсъдъка си, а не на страстите и страха си. Преценете дали материалът търси пазарноориентирана сензационност, дали обслужва политически ползи или желае да ви осведоми въз основата на научни експертни данни и числа.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа `` затвори X×За да продължите, би трябвало да се регистрирате в уеб страницата Ако сте не запомнили вашата паро
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР