trafficnews.bgКакво да носим, когато сме на преход през този сезонС

...
trafficnews.bgКакво да носим, когато сме на преход през този сезонС
Коментари Харесай

Рисковете, които крие планината през пролетта

trafficnews.bg
Какво да носим, когато сме на преход през този сезон
С настъпването на пролетта планината става все по-примамлива, само че какви опасности се крият в този сезон? Много хора избират да вършат своите съботно-неделните разходки измежду природата, в сравнение с в близкия мол. Важно е да знаем, че даже и в слънчеви дни планината може да ни изненада и тя напълно не е парка на града.

Да не забравяме, че въпреки към този момент да е топло в града, то по върховете и в сенчестите елементи към момента има сняг. Мъглата също е събитие, което е много динамично и даже да сме излезли в слънчево утро, доста е допустимо внезапно да падне мъгла, която да докара до дезориентация, а това от страна - до отмалялост и неверни решения. За страдание и маркировката постоянно липсва. Да не забравяме, че напролет температурите постоянно са към нулата, а и под нея. Амплитудите са огромни сред ниските и високи елементи, а изискванията разнообразни в откритите и сенчести места. Понякога е мъчно и да се плануват преваляванията, които от дъжд могат да преминат в сняг. Ако решим да вършим разходки в планината напролет е добре да сме готови, че маршрутът, по който сме минавали през лятото ще е прекомерно друг през месеците, в които се разсънва природата.

Важно е в раниците си да имаме дебели облекла, втори чифт обувки, а тези, с които сме тръгнали, да бъдат подобаващи за мокри условия. Добре е преди да тръгнем да сме подготвили маршрута си, да сме разучили времетраенето, за което се изминава и да сме наблюдавали прогнозата. Хубаво е да се потегля рано, с цел да може и по ярко да се хване противоположния път или пък, с цел да имаме време при изключителни обстановки. Дори и да ви наподобява топло е добре да носите в раницата си ръкавици, шапка, чорапи и първенец, а също храна и течности. Разбира се, мобилният телефон би трябвало да е зареден изцяло.    

Все отново концепцията на разходка в планината е да се насладим на хубостта на природата, чистия въздух и да се заредим с позитивна сила, а не да се излагаме на опасности.

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР