trafficnews.bgДелото срещу Светослав Йорданов, осъден на първа инстанция за убийството

...
trafficnews.bgДелото срещу Светослав Йорданов, осъден на първа инстанция за убийството
Коментари Харесай

Отмениха присъдата на Светослав, пребил до смърт бебе в Пазарджик, връщат делото

trafficnews.bg

Делото против Светослав Йорданов, наказан на първа инстанция за убийството на двегодишно момченце в Пазарджик, стартира от начало. Това разгласи Апелативен съд – Пловдив, който върна за наново разглеждане на проблема в Окръжен съд.

Преди повече от месец  30 – годишният мъж се изправи пред въззивната инстанция, обжалвайки наложената му присъда от 25 години затвор.

Както  TrafficNews  съобщи, делото на Окръжен съд - Пазарджик мина по реда на съкратеното правосъдно разследване, откакто подсъдимият се призна за отговорен по всички пунктове на обвиняването. Това избави обвинения от доживотна присъда, каквато беше поискана от прокуратурата.

Убийството на дребния Рашко беше осъществено на 23 ноември 2017 година в жилището на Йорданов в ромския квартал " Изток " на Пазарджик. Във съдбовния ден майката на детето излязла да проституира и оставила сина си на грижите на приятеля си Светослав. Момченцето плачело и мъжът почнал да го удря с юмруци, както и да блъска главата му в стената и пода, с цел да млъкне. Фатално за детето се оказало блъскането на главата му в пода на жилището.

„ В извършеното пред Окръжния съд правосъдно разследване и при правене на атакувания правосъден акт са позволени процесуални нарушавания, които са довели до нарушение правата освен на подсъдимия, само че и на останалите страни в процеса ”, се споделя в решението на Апелативен съд, с което анулира присъдата на Светослав и връща делото за наново разглеждане пред Окръжен съд, само че при нов състав.

Според магистратите под тепетата, сътрудниците им не са създали вярна мотивация на определението си, както и не е създали вярна и всеобхватен разбор на всички доказателства.

Като значителен и най - отличаващ се е пропуск, съгласно въззивните съдии е неналичието на претекст за основателността и доказаността на предявените цивилен искове. Окръжен съд е почел желаните компенсации в размер на по 150 хиляди лв. за всеки от родителите на момченцето.

„ Всяко лице, което се смята потърпевшо от закононарушение, има право да предяви цивилен иск за обезщетение на породени от действието вреди, като ги остойности по свое персонално чувство и убеждение. Но съдът е този, които следва да даде отговор и да го стимулира по отношение на това състоятелен ли е предявения цивилен иск и потвърден ли е по мярка в подтекста на условието този размер да дава отговор на правилата на правдивост ”, се споделя още в определението на Апелативен съд.

Констатирано е и още едно значително нарушаване по време на делото на първа инстанция, а точно за непровеждане на разпоредително съвещание. Това съгласно Апелативен съд е значително и неотстранимо нарушаване на конституционните права.

Поради тези аргументи делото ще се върне още веднъж в Окръжен съд – Пазарджик. То ще стартира от фаза разпоредително съвещание.

Предстои да разберем защо ще упорстват бранителите на Светослав Йорданов и защо ще пледира самият той.

На предходното съвещание в Апелативния съд под тепетата, бранителят на обвинения – юрист Йордан Давчев изиска изменение на квалификацията от съзнателно ликвидиране по изключително нечовечен метод в причиняване на гибел по несъобразителност.  

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме: Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР