Традицията повелява - всяко лято да посрещаме най-горещия месец в

...
Традицията повелява - всяко лято да посрещаме най-горещия месец в
Коментари Харесай

The Jive Aces и Matt Bianco идват това лято на Международен джаз фестивал Д-р Емил Илиев в Боровец

Традицията повелява - всяко лято да посрещаме най-горещия месец в годината с магията на джаза в прегръдката на планинския лукс. И през 2023-та обичаят, чието начало е сложено още в далечната 1998 година от доктор Емил Илиев в Банско, ще продължи, само че в новия си дом - Боровец. 

Директор на Международен джаз фестивал " Д-р Емил Илиев " в Боровец е брачната половинка на починалия основател на най-големия музикален конгрес за джаз музика у нас, доктор Таня Илиева, която преди дни даде конференция, с цел да показа програмата и насочи специфични благодарности към Община Боровец. 

Големите международни звезди, които ще ни накарат още веднъж да танцуваме и да честваме музиката, са The Jive Aces и Matt Bianco. Легендарните майстори на суинг музиката ще се качат на сцената на фестивала на 7-и август. Познатата на всички английска група ще ни зареди с невероятна сила, доста въодушевление и ще вдигне публиката на крайници в бурни танци и ще закрие уместно четвъртата празнична вечер.
                             

Преди The Jive Aces публиката ще може да се наслаждения на осъществяванията на забавния план на братя Владигерови, както и на квартета Wasserfuhr Brothers от Германия. Формацията се употребява с огромен престиж и известност в джаз средите и е авторитет за всяка музикална сцена по света.

Гвоздеят в тазгодишното издание на Международен джаз фестивал " Д-р Илиев " в Боровец са музикантите от световноизвестната английска група Matt Bianco, които ще показват своя най-нов латинопроект с неповторими джаз аранжименти. Това ще се случи в последната джазова вечер - на 9-и август, която ще бъде открита от талантливата певица Надя Тончева и нейния бразилиано план.
                             

По традиция уредниците плануват ежедневни конференции с всички участници във фестивала от България и чужбина.

Събитието се организира под патронажа на Президента на Република България господин Румен Радев. 

 
Източник: woman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР