Традицията повелява специално за кума и кумата да се приготви

...
Традицията повелява специално за кума и кумата да се приготви
Коментари Харесай

Пиле за кум

Традицията повелява особено за кума и кумата да се подготви кумско пиле. Колкото по-хубаво, толкоз по щастливи ще бъдат младоженците

Необходими Продукти

● пиле - 1 бр.
● сол
● черен пипер
● бира
● масло
● червен пипер

за украсата


● салами - 4 бр. луканков колбас слайс
● бекон - 1 бр. слайс
● чушки - 2 бр. червени
● яйца - 1 бр.
● маслини
● маруля
● царевица
● палачинки
● моркови
● тиквичка

Начин на подготвяне

Измийте пилето, осолете го доста добре. Намажете го с олиото, смесено с аления пипер и черния пипер и го сложете в тавичка. Налейте бирата и малко олио, завийте го с фолио и печете за към 40 минути в загрята фурна. След това свалете фолиото и оставете във фурната, до момента в който хване златиста коричка.

Преди да пристъпите към украсата, пилето би трябвало да се е охладило добре. В подобаващ поднос подредете измитите и подсушени листа маруля. Тиквичката срежете на две, вземете половината и я сложете в средата. Тиквичката би трябвало да е с диаметър същия като отвора на пилето, тя се употребява за опора на пилето, с цел да не се обърне пилето в подноса.

Сложете пилето върху тиквичката, все едно е седнало. В отвора, където е била шията, забучете моркова - него ще употребявате за опора на главата. Вземете яйцето и благодарение на остро ножче направете дупка от която ще излеете вътрешността на черупката. Измийте я и подсушете, а по-късно благодарение на молив нарисувайте очи, вежди и мустак върху нея. Забучете я деликатно върху моркова и към този момент имате глава на вашето кумско пиле.

Луканковия колбас закрепете върху гърдите на пилето, като си помагате с клечки за зъби, изпод прикрепете бекона, палачинката използвайте за покривало. Срежете чушките и забучете краищата върху кълките на пилето, капачето на едната чушка използвайте за калпак. Нанижете наниз от нахута и го сложете на шията на пилето. Добавете още детайли в профил, с цел да има по-голям резултат.

Това беше второто ми такова пиле. В събота ми следва да върша отново такова, за една женитба. Направата на такова пиле беше същинско наслаждение за мен:)

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР