Традицията повелява празникът на Аксаково да бъде в последната неделя

...
Традицията повелява празникът на Аксаково да бъде в последната неделя
Коментари Харесай

Авиошоу, ретро рали, рок и много веселие за празника на Аксаково

Традицията повелява празникът на Аксаково да бъде в последната неделя на най-летния месец август. Традицията тази година обаче е друга, защото Аксаково чества 15-ия си рожден ден като български град и по този мотив ще чества няколко дни.

Внушителна, пъстра и разнообразна стратегия е осигурила Общината. Началото ще слагат най-зрелите поданици на Аксаково още на 20 август с олимпийските игри за възрастни по план “Еразъм+ спорт ”.

Истинските празнични занимания започват в петък с празничен концерт “Това е България ”.

Съботата ще е празнична от рано - в 11.00 е началото на националния авиомоделен събор “Fun Fly 2019 ” на поляна Горен Доброглед, с. Доброглед. Вечерните часове на празника първо ще са във притежание на най-малките с празник в центъра на града с водещ MONTY, а по-късно - властта в заниманията вземат гениите на ТА “Изворче ” и Славка Калчева.

Неделята по традиция стартира в 9.00 с празнична Света Литургия в храм “Свето Успение Богородично ” в гр. Аксаково. По обяд в центъра започва “Ретро рали Варна ”. Вечерта градският стадион ще се трансформира в сцена за ветерански футболен конфликт, а в 20.30 централният площад ще се трансформира в сцена, на която, с изключение на локални дарования, ще се качат рок групите Б.Т.Р. и Конкурент.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР