Традиционно юли и август са месеците с най-много жерстви на

...
Традиционно юли и август са месеците с най-много жерстви на
Коментари Харесай

Владимир Тодоров: Участъкът на магистрала Тракия с ограничение 90 км/ч е хранилка за глоби

Традиционно юли и август са месеците с най-вече жерстви на пътя. Това се дължи на засиления трафик, на хилядите гастарбайтери, които преминавата през страната ни, на пътуващите туристи. Това е и интервалът, в който се прибира зърното, има огромен трафик на тирове. Всичко това с еотразява на броя на жертвите, сподели в утринния блок на Нова телевизия Владимир Тодоров от Асоциацията на потърпевшите при произшествия. Припомняме, че единствено за два дни у нас при пътни произшествия починаха 10 души.

Магистралите са най-опасните пътища, най-вече произшествия стават на първокласните пътища, уточни Тодоров.

Според мен секторът на автомагистрала "Тракия " е позор за българските строители. 40-те километра, които са с ограничаване 90 км/ч, основават предпоставки за произшествия. Имам възприятието, че българаската полиция употребява този сектор като хранилка за санкции. Това изнервя водачите, те карат с някакво измислено ограничаване и след това ускоряват скоростта и се пробват. В лявата лента в този сектор скоростта може да бъде позволено да бъде 120-130 км/ч, сподели още Владимир Тодоров.

Той предложи 700 камери, които ще се употребяват за работата на тол системата, да се употребяват и за засичане на скорост на пътя.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР