Традиционният Софийски маратон отново събра бегачи от цял свят в

...
Традиционният Софийски маратон отново събра бегачи от цял свят в
Коментари Харесай

С елитни бегачи от цял свят стартира Софийският маратон

Традиционният Софийски маратон още веднъж събра бегачи от целия свят в неделя и поради провеждането му е затворена централната част на столицата. Очаква се 37-ото издание на проявата да е най-силната до момента. Заради ковид доста от този вид надпревари бяха анулирани и най-хубавите бегачи търсят къде да се изявят. Освен това има сериозен награден фонд, за който се надпреварват участниците по трасето от общо 42 км, с опция за пробег и единствено на половината..

Включват се представители на обичайно мощните в бягането Кения, Мароко, Етиопия и при мъжете и при дамите.

Сред тях е Джонатан Майо, който има персонален резултат от 2.04 ч., а полумаратон е бягал под час – за 59:02 мин. Кенийската армада се добавя от Дънкан Коеч, също с " гросмайсторски “ персонален връх от 2.07 ч. Мароканската школа е показана от Мохамед Хаджи, Тарик Бамааруф, Юсеф Сбаи и Редуан Нуини. Етиопската класа е показана от Кебеде Уами, който тази година през януари бяга маратона в Мумбай за 2.10:04 ч.

При дамите присъединяване са декларирали три атлетки с достижения под 2.30 ч., което при дамите приказва за суперкласа. С най-силен персонален резултат е 32-годишната японка Харука Яматучи финиширала за 2.26:35 ч. в Осака през януари 2020 година На старта бе и новата звезда на кенийската атлетика Джебет Наом. 25-годишната атлетка е с персонален връх 2.27:57 ч. от Кастейон (Исп) на 16 февруари 2020 година Европейският хайлайф в маратона е представляван от 27-годишната украинка Виктория Хапилина, която идва с влиятелните 2.28:03 ч. от Краков през април 2019 година

За всеки стартирал на маратона уредниците му ще отделят по един лев за създаване на спортна площадка за деца с аутизъм, като теренът към този момент е избран и възложен безплатно.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР