Традиционният общински фестивал на сурвакарските игри се проведе днес в

...
Традиционният общински фестивал на сурвакарските игри се проведе днес в
Коментари Харесай

Фестивал на сурвакарските игри се проведе в Благоевград

Традиционният общински фестивал на сурвакарските игри се организира през днешния ден в Благоевград. Голямото събитие стартира в 11:00 часа на паркинга на ж.п. гарата в града и продължи посока центъра.

Общо участниците са разпределени в 13 групи, всяка една отговаряща на кварталите, които съставляват. Сред групите има и представители на околните села: Падеж и Зелен дол, както и доста други. Шоуто е само по рода си, като особено за събитието, другите групи показаха обичайни български кукерски костюми. Някои от участници пък се бяха пременили в неповторими национални носии.

Участниците ще се показват пред жури, а най-хубавите ще бъдат наградени.

Събитието обаче не мина без напрежение. Голяма част от града беше затворена за придвижване на МПС-та, до момента в който минават кукерите, което изнерви водачите. Някои от опашките на булевардите бяха много огромни, само че водачите въпреки всичко се придвижваха по посочени направления. От общината оповестиха, че краткотрайната организация на придвижването на МПС е съгласувана с ОД Министерство на вътрешните работи, районен съд ПБЗНС, ЦСМП, както и превозвачите от градски превоз – Благоевград. На всички основни кръстовища има регулировчици, които наблюдават за спазването на реда в придвижването.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР