Традиционният габровски карнавал ще се проведе в събота на 18

...
Традиционният габровски карнавал ще се проведе в събота на 18
Коментари Харесай

Габрово се смее на Бойко и Корнелия на карнавала в събота

Традиционният габровски карнавал ще се организира в събота на 18 май, като и този път жителите и гостите на града ще могат да се посмеят на големите кукли, осмиващи български и международни политици и звезди, предава БНР.

Мотото тази година е „ Маски горе “, като ще показа 67 карнавални сюжета. По традиция, събитието ще приключи с ритуалното ампутиране на опашката на голямата черна габровска котка, която претърпява в Дома на хумора и сатирата в града.

5-метрови кукли, осмиващи Бойко Борисов, Корнелия Нинова, Румен Радев и жена му, Путин, Тръмп и редица други публични лица, ще шестват из града за наслада на мало и огромно.
 Дамата, която описа играта на мутробарока и Балкантурист
„ Най-внушителният е може би на премиера, яхнал Ф-16, след това Корнелия Нинова е другият величествен макет, троянският кон. Зрителите ще схванат за какъв кон идва реч… “, споделя пред БНР художникът Драгомир Цанев.

В очите на габровци Бойко Борисов ръководи страната ту като Ф-16, ту като държавния „ Фалкон “. Той е като Юлий Цезар, чийто венец вместо от клони на лавър е изплетен от магнолии.

В града на смеха поглеждат към идните локални избори и афишират новото риалити „ Търси се кмет “ и неговия кино вид – „ Игра за тронове “.

По същото време в Габрово може да бъде посетен и Домът на хумора и сатирата, който организира своето хумора и сатирата в изкуството , в който вземат участие 150 създатели от 44 страни.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР