Традиционните паради по случай Деня на Свети Патрик се отменят

...
Традиционните паради по случай Деня на Свети Патрик се отменят
Коментари Харесай

Парадите по случай Деня на Свети Патрик бяха отменени заради пандемията

Традиционните паради по случай Деня на Свети Патрик се анулират в цяла Република Ирландия поради пандемията от COVID-19, разгласи държавното управление в Дъблин.

Към тяхното решение се причислиха съседите от Северна Ирландия, които също оповестиха, че парадът се анулира, написа Би Би Си.

Ежегодните празненства на 17 март в Дъблин са едни от най-големите в ирландската столица, което събира хиляди участници и стотици хиляди фенове. Датата се отбелязва по целия свят с паради, благотворителни акции и с доста бира, оцветена в зелено.
Знаменитости, политици и спортисти също позитивни за COVID-19 Пандемията от ковид засегна общо 146 страни по целия свят
По-рано министър председателят Лео Варадкар сподели, че страната ще вкара 430 млн. евро в целеви фонд за битка с ковид. Кабинетът към този момент гласоподава пакет от спомагателни болнични дни и по-голяма отплата за тези, които не могат да работят поради новата болест.
Снимка: Reuters
Досега в Ирландия има регистрирани 24 случая на ковид, като в понеделник бяха открити трима новозаразени, измежду които една здравна работничка.

Денят на Свети Патрик се отбелязва по целия свят. Миналата година 400 здания и известни атракции в над 50 страни бяха осветени в зелено по случай празника.
Том Ханкс и брачната половинка му, които се заразиха с COVID-19, са изписани от болница Положителна проба за ковид е дал и английският артист Идрис Елба
Свети Патрик е патрон на Ирландия, а предходната година в Дъблин имаше близо половин милион души.

Ню Йорк също отсрочи годишния церемониал за деня на Свети Патрик, съобщи кметът на града Бил де Блазио, дни откакто други събития в американските градове бяха анулирани поради световната пандемия от ковид.
Снимка: Reuters
По думите му това е отсрочване, а не анулация.

В Съединени американски щати за първи път денят на Св. Патрик е маркиран в Бостън през 1737 година Днес към 34 милиона американци се гордеят с ирландския генезис на прадедите си.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР