Традиционни студентски бригади дават възможност на бъдещите висшисти да припечелят

...
Традиционни студентски бригади дават възможност на бъдещите висшисти да припечелят
Коментари Харесай

С кирка и метла през лятото: Да спечелиш пари на студентска бригада

Традиционни студентски бригади дават опция на бъдещите висшисти да припечелят пари през лятото. В Мездра обаче тази година ползата е изненадващо слаб.

Кристина следва трудотерапия. За втора година е в бригадата, почиства и боядисва бордюри.

„ Записах се, тъй като по този начин мога да оказа помощ на родителите си, на нашия град, с цел да стане малко по-добър, да идват повече млади хора”, стимулира решението си студентката.

В най-силните си години бригадата е наброявала 100 души. Това лято обаче са се записали единствено 15 души - измежду тях единствено само трима са представители на мощния пол.

--> На една улица младежите асфалтират, a на друга девойките метат.

„ Перфектна закалка получават, друго е те да си изкарат парите, друго е мама и тати да ги дават”, безапелационен е ръководителят на бригадата Валентин Генов.

Ниският интерес обаче подсказва, че множеството младежи или са предпочели да си почиват, или да търсят различна работа на морето.

Някои като Лора са били напът да си тръгнат още на старта – поради жегите. „ Трудно е, в смисъл подготвени сме да се откажем незабавно, само че аз взех решение, че ще опитвам още една седмица и каквото стане, и устоя, да, воин, и към този момент ми харесва”, споделя тя.

По контракт заплащането е минимално, само че най-трудолюбивите ще си тръгнат с най-малко 600 лв.. Част от младежите възнамеряват да влагат парите в отмора, други - в образование.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР