„Традиционната закуска с акредитираните в България посланици на страните-членки на

...
„Традиционната закуска с акредитираните в България посланици на страните-членки на
Коментари Харесай

Златева: Трябва да има реална и ефективна борба с корупцията по високите етажи на властта

„ Традиционната закуска с упълномощените в България посланици на страните-членки на Европейски Съюз е продължение на заявеното пред тях наше желание - Българска социалистическа партия да създаде и своя идея за антикорупционно законодателство и тематиката правосъдна промяна да бъде приоритет измежду политиките на Българска социалистическа партия “.


Това съобщи зам.-председателят на Българска социалистическа партия Деница Златева Деница Златева е длъжностен заместител министър-председател по подготовката на... към профила на конференция в централата на партията. Тя изясни, че самият план е бил изпратен на британски език още преди две седмици. „ Ние сме твърдо уверени, че такава сензитивна тематика би трябвало да бъде повдигана и в стеснен разговор, и с европейските сътрудници “, добави Златева. Тя акцентира, че водещото в законопроекта е да има в действителност действителна и ефикасна битка с корупцията по високите етажи на властта. „ Смятаме, че главният принцип, върху който е стъпило законодателното ни предложение, което следва да бъде доработено и импортирано в Народно събрание, се базира върху волята и желанието за действителни резултати в битката с корупцията, а не просто за едно механично обединяване на няколко съществуващи все още институции – нещо, което е залегнало и в главните рекомендации в отчета от месец януари “, сподели още Деница Златева.

„ В диалозите с посланиците ние наблегнахме на разликите в двата законопроекта – направеният от държавното управление и този от опозицията.” Това съобщи зам.-председателят на ПГ на „ Българска социалистическа партия за България” Крум Зарков. „ Очертахме и тези пунктове, които съгласно нас са
съществени и ние не бихме отстъпили от тях, а точно - проверяващите пълномощия на новосъздадения орган, неговата конструкция, както и органът по предопределение да бъде задоволително разлъчен от изпълнителната власт и болшинството в Народното събрание. По наше предложение това е президентът на Републиката”, изясни зам.-председателят на ПГ. Той уточни, че посланиците са се интересували за времевия порядък, в който ще се организира дебатът. „ Ние гарантирахме за нашата подготвеност това да се случи относително бързо, тъй че да имаме един първокласен законодателен артикул през тази сесия на парламента”, сподели Крум Зарков. Той изясни още, че към този момент е извършена среща с представители на Венецианската комисия и ще им бъде изпратен законопроектът на левицата.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР