Традиционната акция на полицията Ваканция! Да пазим живота на децата

...
Традиционната акция на полицията Ваканция! Да пазим живота на децата
Коментари Харесай

Започва полицейска акция: „Ваканция! Да пазим живота на децата на пътя!“

Традиционната акция на полицията „ Ваканция! Да пазим живота на децата на пътя! “ ще се организира от 15 юни до 31 август , оповестиха от пресцентъра на Министерство на вътрешните работи.

Засилено полицейско наличие и надзор на пътното придвижване в регионите на образователните заведения ще има в дните на публично закриване на образователната година.

Ще се подчертава върху спазването на рестриктивните мерки на скоростта в регионите на образователните заведения,  преимуществото на пешеходците,  ръководство на двуколесни МПС от неправоспособни малолетни и малолетни, потреблението на защитни каски, предпазни колани и предпазни системи за транспортиране на деца, ръководство на пътни транспортни средства /велосипеди и тротинетки/ по тротоари или пешеходни пътеки.

В рамките на акцията “Ваканция! Да пазим живота на децата на пътя! ” са планувани и заключителни 15-минутни беседи , както и други подобаващи формати по пътна сигурност с възпитаници от 5 – 11 клас. Ще се търси и опция полицейските чиновници да вземат малко присъединяване в проведени от учебните заведения наставнически срещи с къс анонс за пътната сигурност на децата през идната лятна почивка. В изнасянето на беседите ще бъдат включени и инспектори от детските педагогичен стаи. При изнасяне на беседи за възрастовата група от 9 – 11 клас ще се подчертава на вярното държание като пешеходци на пътя, като пасажери в колите на родители, близки или познати, като водачи на пътни транспортни средства.

Задължително ще се коментират административната и наказателна отговорност при ръководство на моторни транспортни средства и самостоятелни електрически транспортни средства от малолетни.

От 15 юни до 14 септември ще се организира и втората превантивна акция на Министерство на вътрешните работи „ Безопасно лято “. Целта е да се ограничи пътно-транспортния травматизъм през летните месеци, когато трафикът е по-интензивен и натовареността на пътните артерии по-висока. В рамките на акция „ Безопасно лято “ ще се възнамерява най-малко по една профилирана полицейска интервенция, ориентирана към погрешно придвижване на пешеходци, велосипедисти, водачи на самостоятелни електрически транспортни средства и двуколесни транспортни средства.

 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР