Традиционна колективна изложба Цветове, подготвена от членове на Дружеството на

...
Традиционна колективна изложба Цветове, подготвена от членове на Дружеството на
Коментари Харесай

Ако сте в Пловдив: Вижте пролетта в изложбата Цветове

Традиционна групова галерия " Цветове ", готова от членове на Дружеството на пловдивските художници (ДПХ), ще впечатли феновете на изкуството довечера.

Бляскавата експозиция е ситуирана в художествена изложба " 2019 " на ул. " Гладстон " №32 и се посвещава на пролетта и идните Великденски празници. Изложбата е част от Културния календар на Община Пловдив. Откриването е планувано за 17 часа.

Снежана Фурнаджиева, ръководител на сдружението, чака с интерес по какъв начин гостите на галерията ще оценят платната, върху които са работили създателите.

„ Втора пролет на упования. Втора пролет на ограничавания, боязън и очаквания. И въпреки всичко знаем, че тя е тук, събудена от силата и мощта на естествените закономерности на открито и вътре в сърцата ни. Усещаме я с всяка фибра на тялото си и с всеки лъч, пробил мрачните облаци, тъй като всичко това ни доближава към един от най-светлите празници - Възкресение Христово ", разяснява Фурнаджиева.

" За този многоочакван пролетен Великден Дружество на пловдивските художници ще ни срещне с най-новите свои произведения, фантазии и упования - цветни, звучни и пластични провокации от новото начало в годината на креативна реализация от Културния календар на Община Пловдив “, описа още ръководителят на Дружеството на пловдивските художници. Снежана Фурнаджиева също взе участие с произведения в изложбата.

Любителите на изкуството могат да преглеждат „ Цветове “ до 14 май. Организаторите предизвестяват, че посетителите би трябвало да съблюдават противоепидемичните ограничения, с цел да бъде в действителност празнично настроението на всички - отдалеченост, стерилизация, стеснен достъп, който е въведен във всички културни институции.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР