Тръбопроводът ще минава от Израел до египетската граница на Синайския

...
Тръбопроводът ще минава от Израел до египетската граница на Синайския
Коментари Харесай

Израел и Египет преговарят за газопровод, полза може да има и за Европа

Тръбопроводът ще минава от Израел до египетската граница на Синайския полуостров и ще се експлоатира от Israel Natural Gas Lines, държавна корпорация. От компанията отхвърлиха да разясняват диалозите. Новината бе обявена за първи път от Ройтерс.

Израел откри огромни количества природен газ в Средиземно море, като главните находки започнаха през 2009 година, а от предходната година изнася синьо гориво за Египет посредством подводен газопровод. Част от този газ по-късно се рафинира и изпраща в Европа, където цените на газа се повишиха заради срив на доставките и повишаване на търсенето, когато светът излезе от пандемичните блокирания. Новият водопровод може да усили количеството, доставяно на европейските клиенти през идващите години.

„ Израел и Египет водят договаряния за допустимо съдействие в доставките на природен газ. Един от разновидностите, които се изследват, след искане на Египет за по-нататъшни доставки на природен газ, е газопровод на сушата “, се споделя в израелското изказване.

Служители на египетското министерство на енергетиката не можаха да бъдат открити за коментар, заяви организация Блумбърг.

Ройтерс заяви, че новият водопровод ще усили доставките на израелски газ за Египет с три до пет милиарда кубически метра всяка година, откакто стартира и работи. Очаква се построяването на новата връзка да коства към 200 милиона $ и ще стартира да действа до две години.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР