Този вариант категорично стои пред ГЕРБ-СДС, уточни Атанасова.Ако ПП-ДБ откажат

...
Този вариант категорично стои пред ГЕРБ-СДС, уточни Атанасова.Ако ПП-ДБ откажат
Коментари Харесай

Десислава Атанасова: Ако ПП-ДБ не ни подкрепят, ще предложим правителство на малцинството

Този вид изрично стои пред ГЕРБ-СДС, посочи Атанасова.

Ако ПП-ДБ откажат съдружно държавно управление и не желаят да споделят отговорността с ГЕРБ-СДС с първия мандат, то ГЕРБ-СДС имат различен вид - ще предложат държавно управление на малцинството. Това сподели в предаването " Още от деня " на Българска национална телевизия Десислава Атанасова, ръководител на парламентарната група на ГЕРБ-СДС.

" За нас има и различен вид, който ние сме опитвали - държавно управление на малцинството. Единствените в 48-я парламент, които предложиха такова държавно управление, бяхме ние - държавното управление на проф. Габровски. И отново поради политическо его и инатлък, такова държавно управление не беше подкрепено ", сподели Атанасова. 

Този вид изрично стои пред ГЕРБ-СДС, посочи Атанасова.

ГЕРБ-СДС не са водили диалози с Движение за права и свободи, Българска социалистическа партия и Има Такъв Народ, тъй като желаят първо да изчерпат опцията за устойчиво държавно управление сред първата и втората партия. Не се водят и диалози за обединения, добави Десислава Атанасова. 

При кабинет с ПП-ДБ е наложително министър председателят да е на ГЕРБ, тъй като е ясно кой е сътрудникът с по-голяма електорална тежест. Задължително е да има съвсем равно присъединяване в споделената отговорност, сподели Атанасова.

Тя съобщи, че са постигнали много с сътрудниците от ПП-ДБ и е очевидно, че разговорът е напълно спокоен, че може да се образува една обща теза, по този начин както създадоха законодателна стратегия и са избрали ръководител на Народно събрание. " Това е триумф, тъй като единствено преди месеци беше неприемливо и невероятно да се случи. Радвам се, че естественият звук в политиката се завърна ", сподели тя. 

Но най-важното изискване е да има сполучлив парламент е да се сформира държавно управление. Атанасова посочи, че ПП-ДБ имат решение на националния орган и няма да поддържат първия мандат. Но какво ще вършат по-късно и в случай че е допустимо държавно управление с втория мандат, по какъв начин ще бъде допустимо това, попита Атанасова. " Ако ПП-ДБ не желаят нашата поддръжка, по какъв начин си показват това да се случи? ".

Атанасова разяснява, че решението да се обвърже гласуването на бюджета с образуването на кабинет е вярно, защото бюджетът е най-политическият закон в един парламент и през него болшинството показва провеждането на политики.

" Категорични сме, че към момента има време да се водят диалози за постоянно държавно управление. Трябва да поставим всички старания и по-късно да приказваме за законодателството, в това число и за закона за държавния бюджет ", сподели тя.

Вижте целия диалог във видеото.

Инфо: Българска национална телевизия

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР