Този въпрос аз съм го поставила пред членове на катедрата

...
Този въпрос аз съм го поставила пред членове на катедрата
Коментари Харесай

Доц. Киселова за това плагиатствал ли е Петър Илиев: Въпросът беше замразен през 2015 г.

" Този въпрос аз съм го сложила пред членове на катедрата и по този начин да се каже, въпросът беше замразен, " вдигнат на трупчета " 2015-а и още веднъж в този момент се повдига, само че към този момент, защото е публичен, ще би трябвало да бъде размразен ", това разяснява пред доцент Наталия Киселова - учител по конституционно право в Софийския университет " Св. Климент Охридски ", по проблема с това плагиатствал ли е от неин теоретичен труд претендентът за вътрешен министър в проектоправителството на Има Такъв Народ Петър Илиев, чието име първо беше препоръчано за правосъден министър, а беше спрягано и за премиерския пост.

 3 сигнала против Петър Илиев за плагиатство са подадени в СУ Виж още

Вчера СУ стартира инспекция по случая, откакто бяха импортирани три сигнала за плагиатство.

Днес Киселова съобщи, че е обсъждала безуспешно проблема с Илиев.

" Има най-различни способи, по които да се откри плагиатството. Аз няма да кажа какъв брой %, какъв брой страници. Трябва да се съпоставят книга с книга ", разяснява тя.

А във връзка изказването на ръководителя на ПГ на Има Такъв Народ Тошко Йорданов, че всеки, който застане с името си и каже, че Илиев е плагиатствал от нея, ще бъде съден, съобщи:

" Във вторник бях поименно упомената и съвсем застрашена със съд - или да изляза, или да замълча вечно. Държа да кажа, че от уеб страниците, които пуснаха следствия ми звъняха, само че аз тогава отказвах да разясня, тъй като към момента си мислех, че въпросът не е личен, а политически. И аз се учудих, когато във вторник и в сряда народни представители с имунитет си разрешиха да излизат много остро против един теоретичен служащ и да споделят: Излез, излез. Излизам и споделям, че има проблем и този проблем би трябвало да бъда решен по разпоредбите на Закона за развиване на университетския състав. Аз се учудих, че се оферират хора, за които се споделя, че са специалисти с високи морални качества . Сигурно си спомняте, че Ви споделих: Всеки приказва с трудовете си. И в този момент подкрепям това и в случай че бъда поканена от Етичната комисия да показва моята теза и да дам доказателства, ще го направя ".

Юристката беше безапелационна, че е наранена академичната нравственос .

Според доцент Киселова най-лесният метод за отбрана е инспекция от Етичната комисия.

Процедурата надвишава периода, в който би трябвало да се сформира държавно управление и то да бъде гласувано, означи тя. По думите й освен това състояние в преценката няма да има политически детайл.

" Въпросът доста бързо набира като лавина отрицателна известност " , акцентира Наталия Киселова.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР