Този уникален продукт заема първо място сред хранителните масла. Той

...
Този уникален продукт заема първо място сред хранителните масла. Той
Коментари Харесай

Кога и защо да приемаме ленено масло

Този неповторим артикул заема първо място измежду питателните масла. Той съдържа незаменимата полиненаситена мастна киселина Омега-3, нужна за вярната работа на всяка кафези на организма. Именно тази киселина е мощно профилактично средство за предотвратяване от доброкачествени и злокачествени тумори.

Тя интензивно почиства токсините, усъвършенства клетъчната обмяна, въздейства благотворно на нервната система, усъвършенства положението на кожата, намалява равнището на холестерола. При лекуване на сърдечносъдовите болести лекарите в допълнение назначават към главната терапия по 1 чаена лъжичка ленено масло.

• При атеросклероза приемайте по 1 супена лъжица ленено масло 2 пъти дневно по време на ястие в продължение на месец-месец и половина. След 3-седмично спиране можете да повторите лечебния курс. Ленено масло могат да одобряват и прекаралите инсулт. Помага и при рани от залежаване.

• При първична хипертония, когато налягането не надвишава 150/90, можете да приемате по 2 чаени лъжички ленено масло един час преди ястие. По принцип специфичен масаж с ленено масло доста оказва помощ при нараснало кръвно налягане.

• За масажа използвайте леко подгрято ленено масло, за една процедура са задоволителни към 50 мл масло. Масажът се извършва от периферията към центъра надолу по тялото, над ставите и по посока на часовниковата стрелка.

• След това се прави масаж и на главата. Сложете в дланта си малко масло и масажирайте с кръгови придвижвания, започвайки от темето и стигнете до шията. Ако имате дълги коси, не трябва да ги омазвате с масло, следователно масажирайте кожата на главата с леки кръгови придвижвания. След това шията и най-после ръцете, като започнете от крайчетата на пръстите.

• Следващият стадий са краката, по-късно коремът, гърдите и гърба по посока на часовниковата стрелка. Процедурата лишава 15 до 25 минути. След това се завийте с чаршаф и полежете 5 до 7 минути. Накрая изтрийте с мека тъкан остатъците ленено масло и... във ваната. Целият лековит курс съставлява 10-12 процедури.

• Лененото масло оказва помощ с проблеми, свързани с нитратите, които се съдържат в доста артикули, продавани в магазините и на практика във всички зеленчуци. То съдържа вещество, тиопролин - натурален антиоксидант, което гълтам канцерогенния непряк артикул на нитратите - нитрозамин.

Приемът на ленено масло е потребен и при множествена склероза. Препоръчват се по 2 чаени лъжички ленено масло дневно на гладен корем - преди закуска или преди обяд и втория път - преди сън. Допълнително приемайте по една капсула рибено масло и по четвърт чаена лъжичка смляна яйчена черупка с лимонен сок. И още:

• Приема се 1 чаена лъжичка ленено масло, само че се държи в устата колкото може повече време, след което се изплюва.

• Можете да си вършиме и масаж на крайниците - на ръцете и краката един път на три дни и цялостен масаж на тялото и главата - един път месечно.

Научно е потвърдено, че полиненаситените мастни киселини са значим регулатор на възпалителните и алергични процеси. Многобройни клинични проучвания са потвърдили лечебния резултат на нужните мастни киселини, включени в храната, при лекуване на другите типове артрит.

• Полезно е да си вършиме масаж на болната става с топло масло и да приемате по 2 супени лъжици дневно на гладен корем - заран и преди сън. Лечебният курс е един месец, спиране за две седмици, по-късно още един курс.

• Лененото масло лекува и възпалителните огнища в устната празнина. За задачата е нужно да го държите в устата колкото може повече време. След това обаче е нужно да го изплюете. Не бива да се гълтам. По този метод можете да лекувате тонзилит, ангина, пародонтоза, ларингит, кариес, кървене на венците, стоматит. За процедурата е нужна 1 чаена лъжичка ленено масло - дръжте колкото може повече в устата, след което изплюйте. Най-добре е тази процедура да се прави заран.

Изследвания демонстрират, че честата приложимост на неголямо количество ленено масло пази от развиване на диабет 2 вид. Освен това:

• При запек - приемайте по 1 супена лъжица ленено масло 2 пъти дневно преди ястие.

• При лекуване на труднозарастващи рани използвайте лененото масло външно. Налагайте натопени в маслото салфетки към болното място. Сменяйте превръзката 3-4 пъти дневно. Намазвайте с ленено масло засегнатите места и при псориазис.

• Лененото масло се предлага към храната в диетичното хранене на заболели с нарушена мастна обмяна.

• При фурункул в ухото: издълбайте дупчица в сурова глава от лук и сложете в нея малко ленено масло, по-късно я запечете във фурната и използвайте получения сок за закапване в ухото.

• За подсилване на суха и изтощена от боядисване коса: в продължение на 10 минути втривайте в главата си ленено масло. След това натрийте косата по цялата й дължина. За да се втрие по-добре маслото, е потребно да подържите главата си над пара известно време.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР