Този уикенд зимата се завръща и няма нищо по-хубаво от

...
Този уикенд зимата се завръща и няма нищо по-хубаво от
Коментари Харесай

Беклемето:еделвайси над най-добрия ни бюджетен ски-курорт - slava.bg

Този уикенд зимата се завръща и няма нищо по-хубаво от малко пътешестване или дълго спортуване до няколко извънредно налични от София, Пловдив и другите огромни градове места, които може би несправедливо остават в сянката на Банско, Боровец и Пампорово, а също така удоволствията там са по всеки джоб. Зимната приказка на България е реалност покрай нас.

Не единствено алпийски ски, само че и ски-бягане и биатлон можете да практикувате или да се научите на тях, в случай че се качите на Беклемето. На прохода на Балкана в една от най-красивите елементи на Стара планина, единствено на 20 километра от прелестния Троян, това е може би най-хубавият от бюджетните зимни курорти на България.
На нещо като два часа път от София има три писти за втурване. Те не са дълги – общо трасетата са 2 и половина километра за алпийски дисциплини, само че и 10 км за ски-бягане и биатлон. От три години, на дребната писта има и нощно каране, което е обичано на по-младите спортисти. Дневната карта е 15 лева Има влекове, които са безвъзмездни за възпитаниците на локалното скиучилище.
При соца в местността имаше почивни станции, през днешния ден има хотели и най-малко 15 заведения за хранене – множеството употребяват единствено екологични артикули. Нощувките и цените в заведенията за хранене са много допустими.
За тези, които не карат ски или в случай че уикендът се окаже прекомерно топъл, Беклемето е чудесна насочна точка за къси екскурзии. Една от тайните на Троянския Балкан е спа курортът Шипково.
Самият общински център, който е един от дребното градове със личен и съответен туристически маркетинг у нас
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР