Този уикенд на Гребната база в Пловдив ще станем свидетели

...
Този уикенд на Гребната база в Пловдив ще станем свидетели
Коментари Харесай

Plovdiv Throwdown ще определи най-здравия атлет този уикенд в Пловдив

Този уикенд на Гребната база в Пловдив ще станем очевидци на новата спортна фикс идея, превзела дейните младежи в Съединени американски щати и Западна Европа. „ Plovdiv Throwdown” е първото по рода си съревнование в града под тепетата и третото сходно в народен мащаб.

Надпреварата е извънредно атрактивна и зрелищна и включва най-хубавото от спортовете повдигане на тежести, спортна гимнастика и лека атлетика. Уменията, които състезателите би трябвало да имат са мощ, устойчивост и експедитивност, а кандидатите са в действителност доста добре готови спортисти. Тренировките се организират по известната на Запад методология „ кросфит “, която е друга от всички познати досега системи за спортна подготовка. Целта й е да приготви по най-хубавия метод за всички физически провокации, които могат да се срещнат в живота.



„ Идеята на „ кросфит “ е да комбинира по най-хубавия метод петте съществени физически качества на индивида - експедитивност, мощ, устойчивост, еластичност и сръчност. Включени са извършения, които имат огромна функционалност и нападат по едно и също време развиването и поддържането на доста мускулни групи, с цел да може да се увеличи интензитетът на трениране и за малко време да се реализира оптимален резултат върху физиката “, споделят уредниците Момчил Лупов и Виктор Колев от „ Move Team”.



В надпреварата ще вземат участие 56 финалисти, които към този момент са минали специфичните квалификации. В надпреварата няма категории - мощните спортисти са положителни на силовите дисциплини, по-леките - на дисциплините за устойчивост. Победителят се излъчва на принцип, сходен от модерния петобой и лекоатлетическия десетобой - за достижението във всеки обособен тест се дават точки, а първенец ще е оня, който реализира най-голям общ брой. За да е отворена за по-широк кръг участници, конкуренцията въпреки всичко ще бъде проведена в 4 дивизии: „ фенове “ - мъже и дами, и „ експерти “ при двата пола.
Комплексите са програмирани по този начин, че да тестват всички качества - и физически, и умствени, и душевен. Всичко зависи от това дали състезателят има волята да продължи напред в конкуренцията, или ще се съобщи пред умората и ще спре. Шанс има за всички изкушени - силовите спортисти ще са първи на силовите дисциплини, по-леките ще имат преимущество. Всеки един обаче, който стигне до края, може да се смята за победител, тъй като борбата се обрисува да бъде в действителност тежка, дават обещание уредниците. И канят пловдивчани на невиждана досега в Пловдив спортна атракция - този уикенд край Гребната.



Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР