Този протест е вдъхновяващ, трябва да го подкрепим, да подкрепим

...
Този протест е вдъхновяващ, трябва да го подкрепим, да подкрепим
Коментари Харесай

Манолова: Бъдещите политици и министри са на площада днес

Този митинг е въодушевяващ, би трябвало да го подкрепим, да подкрепим младите посредством цивилен листи в бъдеще, да могат да влязат и да ръководят личната си страна. Бъдещите политици и министри са на площада през днешния ден. Надеждата ми е в тях. Трябва да им дадем опция те да издърпат България напред. Това съобщи Мая Манолова.
От първия ден на митингите съм всеки ден на площада като една от всички останали хора, които желаят събаряне на мафиотското ръководство. Нито съм се изказвала на митинга, нито съм била пред камерите. Това е в действителност неповторим, импровизиран и не режисиран цивилен митинг. Истински, чист цивилен протест. И не би следвало нито един политик да яхне този митинг, тъй като ще бъде отритнат, тъй като бързо ще падне и ще си счупи главата, уточни тя пред bTV.

Организаторите на митинга са три цивилен лица. Не би трябвало никой политик да го ръководи и употребява. Това е невероятно. Хората, които пет дни излизаха на площада, реализираха това, което политическия хайлайф и депутатите не могат да реализират - съединението прави силата. Истинския парламент и народни представители в този момент са на улицата. Това би трябвало да бъде съхранено. Долу ръцете на всяка обществена фируга, този митинг е имунитета на обществото против болестта на олигархията и на Борисов, разяснява Манолова.

Преди години, когато хората стачкуваха, аз отново бях на митинга, само че от другата страна. Не съм се крила. Подадох си оставката и се изправих персонално на изборите в София против Борисов. Понесох целия удар на опита този модел да се запази, добави тя.

Изправи се бг поддържа митинга, ние излязохме през вчерашния ден с декларация, в която поддържаме четирите претенции на митинга - оставка на Борисов, оставка на държавното управление, оставка на Гешев, Велико национално заседание и нова Конституция и електронно гласоподаване. Ние прибавяме към тези претенции и идеите, зад които стоим като гражданска платформа. А те са - цялостна проверка на властта, на кабинета, на премиера, на всички институции на централно и районно равнище, цялостна проверка на покупко-продажбите, на олигархичните кръгове, на приятелския кръг на Борисов, разяснява Маноловоа.

Резултатите би трябвало да бъдат показани пред българското общество. Трябва да има лъх на правдивост и санкции. Хората са на улицата, тъй като страната се трансформира в трапеза, която раздава порции на доближените на властта, уточни тя.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР