Този понеделник Вие, г-н Иво Христов, бяхте решил да учите

...
Този понеделник Вие, г-н Иво Христов, бяхте решил да учите
Коментари Харесай

Как да е светло при спуснати кепенци?

Този понеделник Вие, господин Иво Христов, бяхте решил да учите Румен Радев на немски. Добре, че не бяхте решил да го учите на спортни танци или йога – щеше да ни пристигна прекалено много допълнително след въртенето на висилката.
„ Светлина, повече светлина! “ рече Румен Радев.

Ами хайде да посветим малко, господин Иво Христов.
Нека светнем още върху номинациите за кандидат-президент в Българска социалистическа партия, на които омбудсмана Мая Манолова отвя Румев Радев с няколко пъти повече номинации? Нека светнем върху срещите на Корнелия Нинова с военачалник Решетников и върху интервютата на въпросният съветски шпионин и анализатор, в които той умерено изясни какви са проектите на Кремъл за работа СРЕЩУ България? И за какво в последна сметка кандидатурата на Радев бе предпочетена с персоналното гледище на Нинова след срещите с Решетников?

Нека светнем върху скорострелната смяна на критериите за избор на военен аероплан от служебното държавно управление и върху показното експресно уволняване на шефа на Института по защита - Тодор Тагарев, от тогавашният длъжностен боен министър и настоящ секретар по сигурност и защита в президентството - Стефан Янев? Искате ли?

Или пък да светнем върху текстовете за гласоподаване на българите в чужбина, направени в президентството по време на служебното държавно управление, в нарушаване на маса закони и правила? Може да светнем и върху цирковете със мнението за потребност от Оценка на въздействието върху околната среда на проекта за ръководство на Природен Парк Пирин и привикването в президентството на чиновници на Министерство на околната среда и водите, на които е бил оказван жесток политически напън, и то няколко пъти поред, да трансформират мненията си на 180`, и то няколко пъти поред?

Нека светнем и върху едногодишният Ви отвод, господин Иво Христов, да подадете искане за издаване на допуск до класифицирана информация, и от какви Ваши терзания, свързани с наши партньорски служби, е подбуден този отвод?
Или пък да светнем като едни будни светулки върху неофициалните сондажи, Ваши и на подопечният президент, за анулация на глобите против доближените до диктатора Путин шепа олигарси, финансирали пропагандата и военната мощ, стоящи зад анексията на Крим? Дали пък светкайки върху тази тематика, няма да разберем странни обстоятелства и за Вашите контакти в /източна/ Украйна и Русия, господин Иво Христов?

А за какво с Ваша помощ не вземем да осветлим евразийските Ви ментори и комисионерските напъни за ново и оптимално дълго ръководещо служебно държавно управление, след основана благодарение на задгранични провокации политическа рецесия? Да посветим малко към неочаквания чешки интерес към българската стопанска система, произходът на големите чешки капитали и отчетите на чешкото разузнаване за навлизане на препрани съветски пари в чешката стопанска система през фирмите на няколко водещи чешки олигарси?

Нека светнем и върху срещите във връзка бъдещата президентска партия, господин Иво Христов, желаете ли? Да осветим малко описът с политици, сондирани от Вас и Вашият подопечен президент, които да започват и ръководят от Ваше име модерната ляво-либерална политическа опция? Да посветим над няколко знакови фигури /низвергнати/ от Българска социалистическа партия, гарнирани със симпатични демократични центристи от градската аристокрация, желаете ли? И да осветим демократичната платформа с червено-зелени краски, зад която да се скрият новите митинги против енергийната ни самостоятелност, свободната търговия и продължаването на европейската ни интеграция по посока на Шенген и Еврозоната?

Всъщност последното не ме натъжава. Дори в противен случай. Радвам се, че тъкмо Вие и подопечният Ви президент ще се окажете финалните и ефикасни гробокопачи на левицата на прехода, и то без да сте способни да предложите нищо значително на нейно място.

Радвам се, че тъкмо Вие и подопечният Ви президент ще ударите най-силно по Корнелия Нинова, която рискува кариерата си и политическото си бъдеще поради вас двамата. Радвам се и че следващата доза неуспели провали, неуспели да се класират във фоайето на Хилтън, ще се лепнат за Вас и ще Ви повлекат надолу към сметището.

Не се веселя обаче, че с всеки минал ден Вие и подопечният Ви президент ерозирате институцията Президент и фигурата на висш главнокомандващ. Висилки, потници и джапанки. Гарнирани от дантелки и нощни заведения.

И в случай че всички Вие, уважаеми читатели, се чудите за какво се обръщам към Иво Христов, а не към президента Румен Радев, помнете едно: Ако желаете да свършите нещо потребно - постоянно говорете с този, който в действителност взима решенията. С същинския началник.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР