Този път Прокуратурата надмина себе си в демонстрацията колко недосегаеми

...
Този път Прокуратурата надмина себе си в демонстрацията колко недосегаеми
Коментари Харесай

Прокуратурата позволи две фирми до Пеевски да гушнат 12 млн. лв. от КТБ с фалшиви документи

Този път Прокуратурата надмина себе си в демонстрацията какъв брой недосегаеми са всички по верига, която свързва Делян Пеевски, компании с които той осъществя ползите си, синдиците на КТБ и разпределението на парите и активите на фалираната Корпоративна комерсиална банка.
През февруари институцията, която управлява Сотир Цацаров беше сезирана за скандално подправяне на документи, посредством които едни хора от две компании, доближени до Пеевски, ще приберат над 12 милиона лв., ощетявайки държавни предприятия и вложителите в КТБ. Сметката за систематизиране сред кредиторите на „ Корпоративна комерсиална банка “ АД е в основата на подаденият от Неправителствени организации „ Ние, Гражданите “ сигнал за скандалното подправяне на документи.

За случая само Фрог нюз разгласява материали изнесени в общественото пространство от засегнатите и подали сигнала.

Вижте: Аполо инженеринг “ и ”Ардастрой” са част от схемата за грабежа на КТБ
Вижте: Фалшифицирани ли са контракти от синдиците на КТБ?

Прокуратурата в лицето на прокурор Емилия Варадинова изненадващо е прекратила инспекцията (обърнете особено внимание!) тъй като, не е получила нито от синдиците на КТБ, нито от притежателите на двете компании – „ Ардастрой “ „ Аполо инженеринг “ истинските контракти, за които се твърди, че са фалшифицирани. Няма документ, няма инспекция. Просто и ясно.

От постановлението на Прокурор Варадинова, с което Фрогнюз разполага, излиза наяве, че са викани да дадат пояснения представители на „ Ние, жителите “, някогашни админи на КТБ, които са показали заверена пред нотариус декларация, че не са подписвали такива документи, синдиците и най-после и представители на двете компании.

Две компании – Аполо Инженеринг и Ардастрой, мистериозно се реалокират от синдиците на КТБ от 4-ти на 1-ви ред, а основанието което синдиците на банкта одобряват са контракти за необикновен залог, за които пред нотариус, проверяващ служител на реда, в президенството и прокуратурата е доказано, че са изфабрикувани. Въпреки това прокуратурата очевидно не слага под подозрение съществуването и действителността на тези неуместни контракти.

Забележително е, че двата контракта за необикновен
залог са подписани в съботни и неработни дни! Датите са 05 април 2014 година и 07 юни 2014 година Явно „ саставителите “ толкоз са бързали, че даже не са отчели тази „ дребна “, само че фрапираща детайлност.

С излизането на информацията за това, че се чака Прукатурата да ревизира двете компании, последваха редица изявления за връзките им с депутата от Движение за права и свободи Делян Пеевски. В края на 2017 година постройката на Полиграфията от Делян Пеевски стана благосъстоятелност на иракчанина с български паспорт Муханнед Ал-Нуаими, който е прочут оръжеен търговец и притежателя на " Аполо инженеринг “. Сделката е за за 25 млн. евро. Другата компания „ Ардастрой “ е основана в бастиона на Движение за права и свободи Кърдажали.

Прокурор Емилия Варадинова имаше необятно тиражирана изява в общественото пространство през април 2017 година, когато група прокурори " щурмуваха " постройката на НЕК с обяснението, че ще преглеждат документи. Групата, която идва с бус пред НЕК беше предвождана точно от Варадинова. При излизането си от постройката 8 часа по-късно прокурорите оповестиха, че са конфискувани 19 контракта за адвокатски услуги с четири разнообразни компании. Тази акция следва да покаже, че работата с документи и тяхната провека е задоволително добре овладяна от прокуратурата. В случая с " Аполо инженеринг " и " Ардастрой " обаче това не е по този начин. Т. е за едни може, а за други-не.

Публикуваме буквално факсемиле от постановлението на прокурор Варадинова, от което може да видите на какво съображение е прекъсната инспекцията на случая и въз основа на което ще бъде задоволен иск за 12 милиона.

.
.

Преди време стана ясно, че по тематиката за възможното подправяне на документи някогашни админи на КТБ, са поканение от съветниците на президента Румен Радев. Проведена над едночасова среща, воден е аудио запис и обстоен писмен протокол, а от президентството са поели ангажимент да се препрати цялата документи към проверяващите органи.

Освен вложителите с този отвод на прокуратурата в действителност се ощетяват и държавни сдружения, които не за първи път изброяваме. Ще ги изброим отново: Агенция за приватизация и след приватизационен контрол; АЕЦ Козлодуй ЕАД; Булгаргаз ЕАД; Булгартрансгаз ЕАД; Летище София ЕАД; Български енергиен холдинг ЕАД; Гаранционен фонд; Електроенергиен систематичен оператор ЕАД; Мини Марица изток ЕАД; НЕК ЕАД; Национална компания железопътна инфраструктура; Терем ЕАД; Кинтекс ЕАД; Топлофикация София ЕАД; Южноцентрално държавно дружество ДП; МБАЛ Св. Анна; МБАЛ Света Марина; Национален дарителски фонд 13 века България; Фонд за компенсиране на вложителите и редица други.

Екип на Фрог нюз


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР