Този парламент едва ли ще изкара пълния си четиригодишен мандат.

...
Този парламент едва ли ще изкара пълния си четиригодишен мандат.
Коментари Харесай

Има такъв народ внася промени в Изборния кодекс. Иска намаляване на партийната субсидия

Този парламент надали ще изкара цялостния си четиригодишен мандат. Това съобщи зам.-председателят на партия " ИТН " Тошко Йорданов в декларация от името на група за началото на 45-ото Народно заседание.

" Имаме парламент, който е друг от всички предходни. Той е друг, тъй като закъсня с 6 месеца. Закъсня с 6 месеца, тъй като предходните ръководещи се бяха вкопчили във властта и отхвърлиха да изпълнят една от главните процедури в демокрацията - предварителни избори. Този парламент е друг, тъй като в него има представители на хората, които стачкуваха една година. Има депутати, които бяха на жълтите павета и които ядоха пердах от полицията. Няма потребност да се лъжем, че този парламент надали ще изкара цялостния си четиригодишен мандат. Не е ясно какъв брой ще изкара, ще работи толкоз, колкото би трябвало и ще стане ясно напълно скоро ", съобщи още Тошко Йорданов. 

Според него това оставя пред Народното събрание една съществена задача - смяната на Изборния кодекс.  В ремонта на кодекса, по думите му,  трябва да влезе унищожаване на ограничението за секциите за гласуващите българи в чужбина, както и да се включи опция за гласоподаване и пощата, да има 100% машинно гласоподаване, да се разпусне ЦИК и да се избере нова изборна комисия, да има видеонаблюдение на изборите, както и да има мажоритарни избори.  " Това са неща, които този парламент би трябвало да извърши безусловно незабавно. Затова от партия " ИТН " ще внесем готови промени в Изборния кодекс, както и промени в Закона за политическите партии, с цел да може да се намали партийната субсидия на политическите партии на 1 лев за глас ", сподели още Тошко Йорданов. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР