Този ноември Viasat History показва трио впечатляващи документални филми, които

...
Този ноември Viasat History показва трио впечатляващи документални филми, които
Коментари Харесай

Viasat History с три документални филма за Втората световна и Студената война през ноември

Този ноември Viasat History демонстрира трио впечатляващи документални филми, които дават вероятност върху едни от най-важните събития от 20-ти век.
- „ Военни фабрики “ - неразказаната история на Втората международна война - дебютира на 4 ноември в 22:00 часа.
- „ Обратно преброяване: Издигането и рухването на Берлинската стена “ е с премиера на 9 ноември, събота, в 22:00 часа.
- „ Денят, в който Кенеди умря “ е с късно праймтайм лъчение от 22:55 на 22 септември, петък, в границите на месечната графа „ Дните, които трансформираха света “.
На 4 ноември, понеделник, е премиерата на „ Военни фабрики “ , който ще се излъчва всеки работен ден от 22:00 и ще промени визията ви за Втората международна война. Това е история на военно-временното произвеждане – същинската история за това по какъв начин е извоювана и изгубена войната.
Поредицата се концентрира върху доста тематики, само че главните от тях са „ Немската авиационна промишленост “, която единствено за няколко години съумява да сътвори най-големите и страховити военно въздушни сили, виждани в света. Вижте по какъв начин те стават преобладаващи в небесата над Европа, а по-късно претърпяват провал.
Във фокус са и „ Американските кораби на свободата “, Форд модел Т на океана. В момента, когато корабостроителниците се надпреварват да усилват индустриалния си потенциал, една от тях съумява да построи транспортен съд за изумителните 4 дни и 15 часа. Ще видите по какъв начин Хенри Джей Кайзер, човек, изнемощял от учебно заведение, без обучение, въпреки всичко съумява да стане един от най-влиятелните хора във военноморската история. Тази невероятна поредност е освен това от история на военно-временното произвеждане... Тя е неразказаната загадка история на Втората международна война.

Втори в триото документални заглавия е „ Обратно преброяване: Издигането и рухването на Берлинската стена “ с премиера в събота, 9 ноември, от 22:00. Филмът в две елементи отбелязва 30-годишнината от рухването на Берлинската стена – стената, която разделя Германия, раздира фамилии и унищожава ориси. Всеки, опитал да премине от другата страна, е рискувал живота си.
Ставаме очевидци на построяването и рухването на Стената, пречупени през призмата на прекарванията на участниците в поредицата. Историци и специалисти разясняват събитията. Дневници и писма на очевидци разкриват персоналната им вероятност, невероятните обрати и мощните страсти.
И двете събития изненадват хората и наподобява, че се случват надали не за една нощ, разбираме от фотографа Дитмар Риман, който взема решение да изостави всичко чак през септември 1989 година и да напусне Германска демократична република с вяра за по-хубав живот на запад. Документалната поредност от две елементи прибавя към претърпяната история най-важните събития, довели до тези два основни момента във времето, представяйки нова и друга позиция към историята на Студената война.

„ Денят, в който Кенеди умря “ е с първо късно прайм тайм лъчение в 22:55 часа на 22 ноември, петък. Заснето тук-там като Далас и Вашингтон, " Денят, в който Кенеди умря " е извънредно издание за убийството на Джон Кенеди. Свидетели споделят информация от първа ръка за последните часове на американския президент, довели до ненавременната му гибел. От журналиста, прекарал целия ден със фамилията на Кенеди, до здравната сестра, проверила признаците му на живот в болничното заведение, документалната поредност показва извънредни изявленията и редки, въздействащи архивни фрагменти, които хвърлят нова светлина върху трагичните събития през съдбовния ден на 1963 година
„ Денят, в който Кенеди умря “ е част от рубриката на Viasat History „ Дните, които трансформираха света “, която ще се излъчва всяка делнична вечер, започвайки на 11 ноември, понеделник. Какво разискват Николай и Александра в персоналната си преписка? На кого принадлежи порфейл от кожа на алигатор, открит в руините на " Титаник "? Какво се случва в последните 24 часа, преди Кенеди да бъде трагично погубен? Какво занимава хората на изток и запад в нощта на рухването на Берлинската стена? Открийте отговорите на тези въпроси през ноември по Viasat History.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР