Този мнение относно резултатите от местния вот в Турция израви

...
Този мнение относно резултатите от местния вот в Турция израви
Коментари Харесай

Политолог: Турската опозиция проби един психологически таван, кой...

Този мнение по отношение на резултатите от локалния избор в Турция израви пред БНР Мариян Карагьозов от Българска академия на науките, политолог и някогашен сътрудник на БНР в Истанбул.

 

" Сериозен триумф на опозицията – проби един психически таван, който имаше в последните години ", посочи експертът.

Карагьозов счита, че през цялата акция Ердоган се е опитвал да не трансформира локалния избор в референдум " за " и " срещу " своето ръководство.

 

Според него успеха на опозицията в Истанбул е " успех на обществената политика, ориентирана против политиката на поляризиране на обществото ".

Като акцентира, че ръководещите ги чака много работа, политологът дефинира Ердоган като " биткаджия " и " един от най-опитните политици ", а кмета на Истанбул Екрем Имамоглу разказа като " харизматик, закостенял, само че и всемирски, съвременен, само че и набожен – съвсем като всеки междинен турчин, който почита обичайните полезности, само че и сполучлив предприемач ".

 

Парламентарното болшинство на партията на президента Ердоган и техните съдружници не е променено, разясни специалистът. Според него обаче за проверка на конституцията те биха имали потребност и от други гласове.

 

 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР