Този минерал балансира хормоните и намалява болката в ставите Борът

...
Този минерал балансира хормоните и намалява болката в ставите Борът
Коментари Харесай

Този минерал балансира хормоните и намалява болката в ставите

Този минерал балансира хормоните и понижава болката в ставите

Борът е микроелемент, който може да бъде открит в някои артикули, както и в околната среда. Изследванията свързват бора с профилактиката на редица болести, в това число артрит, остеопороза, мозъчна мъгла, признаци на Постановление на Министерски съвет и гъбични инфекции. Допълнителните изгоди за здравето от бора включват способността да балансира хормоните, да облекчава алергиите, да се бори с паразитите и кандида.

Можете да намерите бора в ябълките, боба и картофите.

Ползи за здравето от бора:

Увеличава концентрацията и функционалността на мозъка
Ползите за здравето от бора включват способността за увеличение на концентрацията и битка с мозъчната мъгла. Проучванията демонстрират, че ниските равнища на бор могат да причинят неприятно когнитивно развиване и проблеми със съхранението на информация. Борът усъвършенства осъществяването на дилемите, вниманието и краткосрочната памет.

Помага за лекуване на артрит
Ползите за здравето от бора включват способността да лекува артрит. Проучванията демонстрират, че ниските равнища на бор в костите са свързани с по-високите индикатори на артрит. Борът играе основна роля в консолидираното на калция в хрущяла на ставите, което може да помогне за попречване на болката в ставите.

Укрепва костите
Ползите за здравето на бора включват способността за подсилване на костите и битка с остеопорозата. Борът оказва помощ за усвояването на калция в костите, спомага за попречване на отслабването на костите и фрактурите. Според изследване, извършено от ортопедичното поделение в болничното заведение на Червения кръст в Китай, добавките с бор могат да усилят образуването на костна тъкан, като в това време потискат костната резорбция, което защищава от остеопороза.

Способства за здрава мускулна маса
Полезните свойства на бора включват способността за поддържане на здрава мускулна маса. Проучванията демонстрират, че високото равнище на бор оказва помощ на тялото по-добре да всмуква витамини и минерали.

Хормонален баланс
Борът оказва помощ за облекчение на признаците на менопаузата и Постановление на Министерски съвет, като балансира равнищата на естроген и тестостерон. Проучванията демонстрират, че изчерпването на бора е обвързвано с проблеми с плодовитостта и вродените недостатъци.

Лекува и предотвратява гъбични инфекции
Под формата на борна киселина, борът е естествено средство за лекуване на инфекции, което спомага за ускорение на оздравяването и освобождение на организма от нездравословни бактерии.

Лекува кожата и защищава от инфекции
Благодарение на своите стягащи свойства, борът предотвратява инфекции на кожата. Той оказва помощ за ликвидиране на бактерии, понижаване на болката, възпалението и други признаци на раздразнение.

Бори се с диабета
Проучванията демонстрират, че ниските равнища на бор могат да обострят признаците на диабет, като промени в кръвната захар и триглицеридите. Борът оказва помощ за метаболизма на въглехидратите и производството на инсулин.

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР