Този месец стартира съвместна кампания на Община Велинград и Екопак“

...
Този месец стартира съвместна кампания на Община Велинград и Екопак“
Коментари Харесай

Велинград се включва в кампания за разделно събиране на отпадъци

Този месец започва взаимна акция на Община Велинград и „ Екопак “ - България. Във второто издание на най-мащабната и първа по рода сходна самодейност се включват 9 български общини.

„ Градска рециклиада – Екокино ” ще продължи до месец юли 2024 година и ще бъде под мотото: „ Рециклирай пластмасовите бутилки и железни кенове – Спечели Екокино! “. Кампанията има за цел да усили с най-малко 70% събраните количества рециклируеми пластмасови бутилки и алуминиеви кенове на територията на общината, по отношение на същия интервал на предходната година, и да се избави природата от стотиците тонове боклуци. При сполучлив резултат от акцията и реализиране на задачата й сдружението съорганизатор ще обезпечи безвъзмездна кино прожекция навън на уместно публично място, на която могат да участват всички искащи жители и посетители на общината.

В интервала на осъществяване на акцията „ Градска рециклиада-Екокино “ във Велинград ще се провеждат редица начинания, с които да ангажират жители, бизнес, учебни заведения и детски градини. Искрено имаме вяра, че благодарение на всички нас – институции, жители и бизнес, ще реализираме и надминем задачите на акцията, разясняват от локалната община.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР