Този месец август дава последна възможност за имунизация на тези,

...
Този месец август дава последна възможност за имунизация на тези,
Коментари Харесай

Кметът на Карлово призова: Ваксинирайте се през август!

Този месец август дава последна опция за имунизация на тези, които не са преболедували Ковид, защото заболеваемостта се усилва, а през септември се чака четвърта вълна на вирусната зараза. Предимство за имунизираните е посочено в последната заповед на министъра на опазването на здравето, съгласно която от лицата със приключен имунизационен курс не се изисква носене на защитна маска на работното място. Това сподели кметът на община Карлово и ръководител на Общинския спешен щаб доктор Емил Кабаиванов. Той акцентира, че има избор на ваксини и в Медицинския център в Карлово и при общопрактикуващите лекари.
От началото на имунизационния развой – 11 февруари тази година, до 2 август в Медицински център 1 в Карлово са направени общо 3 515 ваксини, а 3 000 индивида са изцяло ваксинирани, заяви шефът доктор Атанас Юнаков. Освен ритмично продължаващите на място в Медицинския център имунизации, медици правят имунизации и във ВМЗ, „ Боннер “ и „ Ем Джей Дериз “ – по предварителни поръчки и направени описи с искащи.
Общопрактикуващите лекари в Карлово са сложили над 4 000 дози ваксини от четирите типа от 11 февруари досега. През последните две седмици се покачва ползата към имунизации и при общопрактукуващите лекари, заяви доктор Стоянка Делевска от Общинския спешен щаб. Според нея този факт се дължи както на повишаващата се заболеваемост, по този начин и на прогнозата за идна четвърта вълна до месец.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР