Този коктейл никак не е труден, но има едно- единствено

...
Този коктейл никак не е труден, но има едно- единствено
Коментари Харесай

Летен коктейл Горещо сърце

Този коктейл по никакъв начин не е сложен, само че има едно- само наложително изискване – да имате домашно подготвен сироп от бъз. услужливо ви подсещам още веднъж, тъй като си коства да си извършите и без да си падате по питиета във високи столчета.



За коктейла:

Сироп от бъз,
1 компот от малини, череши/вишни
Малко кафява захар,
4-5 листенца мента или джоджен
Половин лимон
Форми за лед с сърцевидни формички
Няколко череши и сламки


Очарованието на коктейла е във сърцевидните ледчета, които сложих. Приготвям ги от предната вечер от компот, само че може и да експериментирате, стига цветът да е противоположен, тъй като е по- ефектно. В червен сок от арония, примерно, можете да сложите портокалов сок във формички патенца и така нататък

В дълбока кана намачквам добре листата мента, като виждам въпреки всичко да не се раздират.

Изсипвам сиропа от бъз, който е съсредоточен, и досипвам със студена вода да стане приблизително сладостен сок. Може да пуснем и още ледчета вътре.



Чашите подготвям, като натривам ръба им с лимон и незабавно топвам отмерено в кафявата захар.



Образува се известният захарен кант, на който към този момент може да кацне лимонено колелце.

Черешките обезкостявам непосредствено със сламките, тъй като така и така е изрично най- ефикасният за тази цел. Закрепвам черешата на сгъвката на сламката.

Изсипвам сока от каната деликатно, без да падат листата и по този начин, че да не скапва канта. Слагам сламките, а директно преди сервиране – и ледовете.



В подобен коктейл сложих един път и вино – розето ми се стори най- уместно и не сбърках. А в случай че ви е прекален сладкият усет – сухото бяло вино е по- тръпчиво.

Гледката по какъв начин аленият лед се топи, пускайки тънки червени влакна в безподобния по усет сок от бъз е потресаващо красива и носи мнооого лятно въодушевление.

Източник: hera.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР