Този изцяло електрически седан представя бъдещето на електрическите автомобили на

...
Този изцяло електрически седан представя бъдещето на електрическите автомобили на
Коментари Харесай

Chrysler Halcyon достига равнище на автономност 4 и се зарежда безконтактно, от самия път

Този напълно електрически седан показва бъдещето на електрическите коли на Chrysler.

Halcyon е основан на огромната платформа STLA, която ще бъде в основата на осем нови електрически автомобила до 2026 година, в това число бъдещите електрически коли на Chrysler. Това е елегантна на тип машина с футуристични и трагични линии. На четири сантиметра от земята, Halcyon наподобява целенасочен и балансиран. Със сигурност наподобява по-добре от отиващия си Chrysler 300.

Отпред ще откриете тънки адаптивни LED фарове, които се простират по цялата широчина на предния похлупак. Функционален аеродинамичен детайл начело усъвършенства успеваемостта и електрическия пробег.
Разширеното предно стъкло разрешава на доста светлина да прониква в интериора и е проектирано да „ свързва лидера с пътя “.

Бъдещето на дизайна на Chrysler

Вместо обичайните странични огледала, Halcyon разполага с тънки камери, които подкрепят аеродинамичната успеваемост. Влизането в “кабината ” се прави самостоятелно. Без дръжки на вратите Halcyon се плъзга през въздуха по- ”мазно ”.

Вратите са може би най-интересната характерност. Докато предните порти се отварят обикновено, задните порти се отварят обратно и прибавят дизайнерска нотка към другояче обрания екстериор. Визуално това е впечатляващо, изключително с оцветения в акрил сенник, който служи като трета врата. Тази огромна стъклена повърхност обезпечава на пасажерите панорама към външната среда и прави кокпита още по-просторен.

Макар да наподобява като седан, Halcyon е хечбек. В задната част може да се открие тънка светлинна лента и светеща задна емблема, както и деен заден дифузьор и спойлер. Автомобилът стои на 22-инчови джанти в жанр “турбина ”, обути в гуми Pirelli 255/35.

Върху него е сложено и футуристично лого на Chrysler, същото, което преди този момент беше забелязано върху концепцията Airflow.

Технология и електрическо задвижване

Chrysler е вградил в ходовата част технология за апостериори зареждане, която разрешава на Halcyon да комуникира със датчици под пътя. Теоретично електрическият автомобил може да се зарежда безжично посредством тази технология за динамичен безжичен трансфер на сила.

Това му обезпечава безграничен пробег и пресичане на страната, без да се постанова да посещавате зарядна станция. Пътищата с безжично зареждане са действителност, само че към момента следва да бъдат признати в огромен мащаб.

Концепцията също по този начин пресъздава технологията на батериите от последващо потомство. По-конкретно усъвършенстваните 800-волтови литиево-серни акумулатори Lyten, които не употребяват манган, кобалт или никел. В резултат на това имат въглероден отпечатък, който е с 60% по-нисък от този на днешните акумулатори.

Концепцията не се задоволява единствено с нови технологии за батериите, само че е и съвсем изцяло самостоятелна. С благоприятни условия за независимо шофиране от равнище 4, обезпечени от софтуерната платформа STLA AutoDrive.

Автономност

Ако не ви се постанова да се придвижвате независимо, Halcyon на драго сърце ще поеме отговорностите на шофирането. Това ще ви разреши да се отпуснете и да изпънете старите кокали. В режим на независимо шофиране кормилото и педалите се прибират, а стъкленият покрив и предното стъкло могат да се бъдат непрозрачни за усамотение.

Има даже режим „ Звездопад “, при който седалките се накланят обратно, а информация за звездите и другите съзвездия се прожектира върху предното стъкло с добавена действителност. Ако това не е забавно, пасажерите могат да гледат филми или да играят видеоигри. Медийната система употребява желанията и историята на лидера, с цел да избере аудио и медийно наличие.

С мисъл за лидера

Когато сте подготвени да поемете ръководството на Halcyon, лидерът може да употребява системата за гласово различаване, с цел да разположи контролните уреди. Има опция за избор на режими на шофиране и голям брой асистенти, които подкрепят лидера.

Head-up екранът с холографски детайли основава среда за навигация в жанр „ разширена действителност “. Може да се употребява даже за идентифициране на забележителности или записване на времена за обиколка.

Кабина, съчетаваща разкош и резистентност

Интериорът наподобява като красиво място за престой. Chrysler го е проектирал по този начин, че да съставлява поглъщаща среда с 360-градусов преглед, с помощта на обширните стъклени повърхности. И в него са употребявани 95% устойчиви материали. Воланът, да вземем за пример, е от рециклиран материал, формиран от музикални компактдискове, излезли от приложимост. Това е и тънко мигане към музикалното завещание на Детройт.

Класическите седалки наподобяват като съвременна версия на известния стол на Иймс. Chrysler твърди, че те са ергономични и комфортни, с стабилно създадени тапицерии, които понижават въздействието върху Земята. Лазерно орнаментиран велур в бяло може да бъде открит в горните елементи на седалките и картите на вратите.

Chrysler твърди, че той е направен от 73% рециклирани PET бутилки. Синтетични материали, полиестер и рециклирана тъкан Melange Heather също могат да бъдат открити в салона. Използвана е тапицерия от дървесина с проследяем генезис. С тъмносив фурнир и типичен текстилни елементи.

Задните седалки могат да се съхраняват в багажника. Chrysler твърди, че това е предвестител на еволюцията на известното разположение на седалките „ Stow ‘n Go “, употребявано за първи път в минивановете на марката.

Седалките се прибират посредством гласова команда или биометрична идентификация. Така се основава повече пространство, без да се постанова да си мърдаш пръста. Предните седалки също могат да се прибират в задната част, създавайки по-голямо пространство, когато са в самостоятелен режим.

Halcyon има няколко режима, като Welcome/Entry и Pre-drive. Първият разрешава на потребителите да отключват автомобила с лицеви биометрични данни и да започват без ключ. Въздушното окачване намалява автомобила. Така лидерът и пасажерите могат по-лесно да влязат в него. Втората употребява тон, трептения и ambient осветяване, с цел да сътвори приветливо въодушевление в купето.

С малко шанс дизайнът и технологиите, които виждаме тук, ще се филтрират в серийните Chrysler-и. Kато да вземем за пример упования напълно електрически правоприемник на 300, който би трябвало да се появи през 2026 година

Ето и 5 съответни функционалности на Chrysler Halcyon, които би трябвало да надживеят концепцията и да се трансфорат в действителност

Halcyon няма да се трансформира в действителен индустриален модел, само че ще въодушеви идващото потомство електрически Chrysler-и. В същинска концептуална форма той има за цел да пресъздава технологиите на бъдещето и има пет, които се надяваме да видят бял свят.

1. Повече от 90% стабилно потребление на материали

За да реализира „ естетика с планетата “, Chrysler употребява 95% устойчиви материали за основаването на интериора. Това е нужна стъпка напред, защото електрическите транспортни средства не са, няма да бъдат и в никакъв случай не са били без излъчвания. Производителите на коли би трябвало да намерят други способи за компенсиране на излъчванията и целия замърсен рандеман, нужен за батериите.

Велурът Solar White е направен от 73% PET бутилки, а тъканта Melange Heather е 100% рециклируема. Дървесината, употребена за вложки, е създадена по резистентен метод и се наблюдава през целия ѝ витален цикъл. Фолиото за вратите и праговете Brushed Black Copper е употребявано вместо багра поради излъчванията, отделяни при боядисването.

И най-после, и това ще накара огромна част от вас да се почувстват в действителност остарели, Chrysler употребява смачкани рециклируеми компактдискове за логото Chrysler Wing и няколко интериорни вложки. Да, оня остарял компактдиск на Creed в този момент се употребява за декорация на Chrysler.

2. Безжично зареждане

На доктрина Halcyon би трябвало да може да се движи постоянно, без да се нуждае от зареждане, само че с цел да се случи това, са нужни няколко неща. Chrysler явно е издигнал аеродинамичната успеваемост на последващо равнище, само че автомобилът е планиран и предвид на технологията за апостериори зареждане. Под автомобила има датчици, които могат да споделят с други датчици на пътя.

Първият американски път за безжично зареждане е показан в Детройт през ноември 2023 година Той е единствено четвърт миля и е по-скоро идея, в сравнение с подготвена за произвеждане система. Накратко, под пътя има намотки, които зареждат електрическия автомобил, до момента в който той се движи. Ако построите задоволително дълъг път, няма да има потребност електрическият автомобил да се зарежда.

Тези пътища също по този начин разрешават на електрическите транспортни средства да носят по-малък комплект акумулатори, защото зареждането е без значение. Но към момента има доста трудности до реализирането на концепцията. Ще употребява ли държавното управление пари от налози, с цел да построи тези пътища? Как ще се почувстват притежателите на обичайни транспортни средства, задвижвани с ДВГ? И това е още преди да разгледате технологията от близко и да осъзнаете, че тя се нуждае от още няколко години развиване, с цел да обезпечи заряд, задоволителен да поддържа автомобила в придвижване.

3. Интериорът е вашата safe зона

Въпреки че се гордее с 15,6-инчов екран в предната част, Chrysler желае да сътвори „ цифрова детоксикация “. Тя ненапълно съумява с 360-градусовия аспект. В допълнение към екрана има и head-up екран (HUD) с добавена действителност.

Функциите, които ни интересуват най-вече, са стъкленият сенник с опция за затъмняване и Stargazing Mode. Предното стъкло и стъкленият сенник могат да станат непрозрачни за повече усамотение. В този режим HUD ще прожектира звезди и съзвездия, а вие можете да се облегнете и да се отпуснете.

Можете също по този начин да играете игри или да гледате телевизия. Използването на времето за пътешестване до работа, с цел да си легнете и да не се занимавата с нищо, звучи като… супер!

4. Ниво 4 на самостоятелно шофиране

Технологията STLA AutoDrive на Stellantis ще направи допустимо самостоятелното шофиране от равнище 4. Ако не сте осведомени с равнищата, автоматизацията при равнище 4 е висока. Автомобилът е напълно под надзор и не е належащо лидерът да обръща внимание какво се случва на пътя. Единствената разлика сред Ниво 4 и Ниво 5 (най-високото ниво) е, че последното не е оборудвано с волан. Повече за това по-късно.

След като Halcyon може да се ръководи самичък, можете да го помолите да се оправи с всички нелеки задания. Като да вземем за пример да седи в запушване или да кара по автомагистрала. По този метод можете да се насладите на интериора като safe зона.

5. “Сгъваем ” волан

Ако желаете да шофирате, просто използвайте гласовото различаване и кажете на автомобила. След това той ще прибере кормилото и ще поеме ръководството. Chrysler не даде данни за мощността, само че от общоприетите характерности излиза наяве, че желае Halcyon да бъде занимателен за шофиране. Една от функционалностите на HUD е опцията за „ игрово “ пътешестване през планински проходи.

Тя може да разпознава ориентири и да записва време за обиколка. Вече виждаме по какъв начин бъдещите притежатели на Halcyon записват времето си при нанагорнище на Пайкс Пийк. Може би е най-добре тази функционалност да бъде блокирана единствено за потребление на писта.

Въпросът е, че Halcyon желае да предложи най-хубавото от двата свята. Той прави всички досадни неща, до момента в който вие участвате единствено в занимателната част на шофирането.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР