Този ход на народния предствител Румен Гечев буди сериозни съмнения

...
Този ход на народния предствител Румен Гечев буди сериозни съмнения
Коментари Харесай

В ущърб на приходите в бюджета депутат предлага нелогичен акциз за цигарите в последния момент

Този ход на националния предствител Румен Гечев буди съществени подозрения за лобизъм, защото препоръчаните от него ставки и конструкция на обособените съставни елементи на акциза при цигарите съответстват напълно с тези в оповестеното обществено на уеб страницата на Парламента мнение на една от фирмите в тютюневия бранш. Още по-странното в тази ситуация е, че предлагането на Румен Гечев не е съпроводено с никакви претекстове и причини, което не е процедура при сходни случаи. Което прави неочакваната " угриженост " съмнителна.

 

Текстовете на аления народен представител са изцяло противоположни на заложеното от служебния кабинет и Министерство на финансите, където предлагането беше изцяло аргументирано с оглед непоклатимост и предвидимост на приходите във фиска и беше подкрепено от огромна част от тютюневата промишленост.

 

Ако предлагането на депутата от Българска социалистическа партия Румен Гечев получи поддръжка на финалните гледания и полемики в комисия и в зала, то на процедура този данък ще работи в полза на една единствена компания на пазара, вместо за приходите в бюджета на страната, които ще бъдат обвързвани с ценовите и търговски решения на фирмите и няма да имат предвидимост и непоклатимост, и не на последно място ще бъде в цялостен контраст с последните тендеции и практики в Европейски Съюз във връзка с структурата на акциза при цигарите.

 

Такава тактичност по отношение на бюджета е не просто странна, а нездравословна и демонстрира опити за обслужване на корпоративни ползи.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР