Този ход може да окаже голямо влияние върху традиционното търсене

...
Този ход може да окаже голямо влияние върху традиционното търсене
Коментари Харесай

Google ще добави Изкуствен интелект към търсачката си в стил GPT

Този ход може да окаже огромно въздействие върху обичайното търсене в Интернет.

След като беше надвит от главния си съперник, Гугъл възнамерява да добави AI за диалози към своя водещ артикул за търсене, сподели основният изпълнителен шеф Сундар Пичай в изявление за The Wall Street Journal.

„ Ще могат ли хората да задават въпроси на Гугъл и да се ангажират с LLM (Large Language Models – Големи езикови модели) в подтекста на търсенето? Абсолютно. “

сподели той.

От Гугъл към този момент бяха загатнали, че ще интегрират огромни езикови модели в търсенето, само че това е първият път, когато компанията афишира проекти за разговорни функционалности.

Този ход не е непредвиден, изключително откакто Microsoft пусна версия на личната си търсачка Bing, която употребява ChatGPT, AI мотора на OpenAI.

Въпреки това внедряването на Гугъл евентуално би имало по-голямо влияние, като се има поради неговият 93,4 % международен дял от пазара за търсене.

Пичай добави, че вижда AI чата като метод за разширение на бизнеса с търсене, а не като опасност.

„ Пространството за благоприятни условия, в случай че не друго, е по-голямо от преди “

сподели той.

Той не разкри времева линия за търсене с изкуствен интелект в чата, само че е ясно, че Гугъл изостава от Microsoft.

Пускането на ChatGPT от OpenAI накара Гугъл да разгласи „ червен код “, защото видя в ИИ евентуална опасност за главния си бизнес. Това се оказа целесъобразно, защото Microsoft (която има огромна част от OpenAI) неотдавна пусна версия на Bing Search, задвижвана от най-новия GPT 4 модел на OpenAI. 

Гугъл пусна собствен личен AI за диалози, наименуван Bard, само че единствено като артикул за чат на независим уебсайт, а не към търсенето.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР