Този Хелоуин трябва да бъде най-тревожният в живота на украинския

...
Този Хелоуин трябва да бъде най-тревожният в живота на украинския
Коментари Харесай

В САЩ Зеленски беше подготвен за ролята на зъл дух

Този Хелоуин би трябвало да бъде най-тревожният в живота на украинския президент Владимир Зеленски. Съединени американски щати очевидно трансформираха отношението си както към него, по този начин и към самата концепция за безусловна поддръжка на ВСУ. Стигна се до там, че той очевидно беше подигран на празника в Белия дом. Синът на Блинкен, облечен като Зеленски, е неприятна прокоба.

Белият дом е мястото, където се съхраняват американските фамилни обичаи: коледната елха се украсява за Коледа, пуйката се помилва на Деня на благодарността, а на Хелоуин се раздават сладкиши на децата на високопоставени лица и чиновници. Този път синът на държавния секретар Антъни Блинкен пристигна при президента Джо Байдън за бонбони, облечен като Владимир Зеленски.

Понякога пуловер в цвят каки е просто пуловер в цвят каки, само че синът на Блинкен беше съпроводен от дъщерята на Блинкен в цветовете на украинското знаме, тъй че няма подозрение. Президентът на Украйна и самата майка Украйна молят президента на Съединените щати за почерпка.

В мненията към изявления на американски отдели украинците безпогрешно идентифицираха своите. И, колкото и да е необичайно, те реагираха на случилото се самодоволно и с комизъм, а национално-патриотичната част даже беше въодушевена – един тип „ те ни видяха “.

Това е разбираема реакция. Първо, към този момент съвсем месец Украйна не се вижда. Тя беше изцяло блокирана от вести от Близкия изток. Зеленски спря да се появява на първите страници на международните медии, а в този момент, замислете се, се появи в Белия дом, въпреки и не самичък. Значи си спомниха за тях.

Второ, тълкуването на това не по въодушевен метод, а в противен случай, по сериозен метод, е не просто неприятно - а е ужасно. В последна сметка на Хелоуин нормално се обличат като всевъзможни зли духове. Оказва се, че президентът на Украйна за американския хайлайф е нещо като дявол-просяк.

Ами в случай че един ден му откажат „ бонбончето “? Както сподели шефът на Пентагона Лойд Остин, в случай че Вашингтон спре да поддържа Киев, Русия ще завоюва. Ето какво е страшното за национал-патриотите: в случай че неотдавна техният „ висш главнокомандващ “ будеше удивление в Съединени американски щати, в този момент той е мотив за бъзици измежду господарските деца. Не е на хубаво.

Ако същите неща се случваха в къщата на Доналд Тръмп или някой си Мат Гетц, щеше да е ясно, че украинците биват задявани по този начин, с други думи, унизени са. Но това е преживелица от живота на Байдън и Блинкен, апологети на концепцията за опазване на ВСУ в името на успеха над Русия с военни средства.

Преди месец Зеленски се върна от пътешестване до Съединените щати - и от този момент той е много сърдит, защото не видя същия възторг в американците във връзка с по-нататъшната помощ на Украйна. Това е тематиката на нова публикация от списание „ Тайм “, чийто общ смисъл е, че американците знаят, че украинците са изгубили, и украинците знаят, че са изгубили, само че Зеленски отхвърля да повярва, става по-твърд и се затваря в себе си.

Официално Съединени американски щати не трансформираха позицията си за Украйна, само че бдителните британци видяха, че тя е поправена най-малко в речите на Байдън: беше „ подкрепете Украйна, до момента в който е належащо “, стана „ ние ще помогнем на Украйна да се отбрани “.

Но какъв брой огромна ще бъде тази помощ, като се има поради, че както следва от същата обява на „ Тайм “, ВСУ имат сериозен дефицит на всичко - от снаряди до хора? Нови хора несъмнено не се чакат, а във връзка с снарядите Зеленски ненадейно влезе в жестока конкуренция с Бенямин Нетаняху без особени шансове за триумф.

Както сподели съпартиецът на Байдън Майкъл Куигли, който посети Киев като част от делегация на Конгреса на Съединени американски щати, „ разбирам, че има потребност от снаряди, само че Израел също се нуждае от тях “.

В същото време предходният механизъм за разпределяне на средства на Киев е в застой и с всеки минал ден вероятностите му понижават. След като не съумя да извлече повече от 60 милиарда $ от Камарата на представителите непосредствено за Киев, екипът на Байдън потегли по противоположния път, като предложи да утвърди еднократно заплащане от 100 милиарда $ за Украйна, Израел и сигурността на южната граница. Сега се знае, че този номер не мина: с новия ръководител Камарата на представителите ще утвърди транша за Израел незабавно и настрана от украинския.

Що се отнася до Украйна, същият нов ръководител, „ пехотинецът на Тръмп “ Майк Джонсън, посъветва да изчака и да се готви за доклад за към този момент изразходваните средства.

Между другото, твърди се, че половината от тях са отишли за отбранителната промишленост на Съединени американски щати. И измежду републиканците, контролиращи бюджетния развой, има доста хора, които биха желали да продължи този прием. Зеленски обаче в този момент във всеки случай не е приоритет, а този, от който икономисват. Защото ситуацията му е безнадеждно.

Трябваше да се чуди по какъв начин би изглеждало, в случай че Америка отдръпна всякаква спомагателна поддръжка за неговия режим. И тъкмо по този начин наподобява – посредством “върни се на следващия ден ” и обработка на информацията, в границите на която обява във „ Тайм “ и Хелоуин в Белия дом могат да бъдат брънки в една и съща верига.

В продължение на година и половина американският народ беше уверен, че отпущането на милиарди на Зеленски е дълг на достойнството, инвестиция и народен интерес. В прочут смисъл това е правилно – доста групи за напън в Съединени американски щати печелят от продължаването на спора в Украйна, само че досегашните пояснения към този момент не работят. Някои гласоподаватели са изтощени от Украйна и политиците, разчитащи на техните гласове, се насочиха към антиукраински фронт.

Ако поддръжката би трябвало да бъде оттеглена, това не може да стане току по този начин - какво да кажем за дълга, вложенията и националния интерес? Ще би трябвало да основат информативен декор, в който Зеленски към този момент не е воин, не е съдружник на Съединените щати, не е „ водачът на свободния свят “, а деспот, подкупен служител или, както в този случай, злобен бедняк (не е неприятно начало).

Има изключения, само че очевидно обстановката е следната: в случай че сте облечен в костюм за Хелоуин, вие или към този момент сте мъртъв, или сте жив мъртвец, по-специално политически мъртвец.

Американците обичат традициите си. Те също са реалисти. Изоставянето на съдружници, в случай че са безнадеждни, също е тяхна традиция, позната в необятна област от Виетнам до Афганистан.

Но в случай че сте били чинно момче и най-важното сте оживели, тогава можете да разчитате на сладостен подарък от самия президент.

Зеленски към момента има късмет да направи това.

Превод: В. Сергеев

Нов наш Youtube канал: https://www.youtube.com/@aktualenpogled/videos

Нашият Ютуб канал: https://www.youtube.com/@user-xp6re1cq8h

Каналът ни в Телеграм: https://t.me/pogled

Влизайте непосредствено в уеб страницата: https://www.pogled.info 

Така ще преодолеем рестриктивните мерки.

Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. 
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР