Този февруари от издателство Емас“ ни радват с най-новия заплетен

...
Този февруари от издателство Емас“ ни радват с най-новия заплетен
Коментари Харесай

Тайната на Жертва 2117 от Юси Адлер-Улсен

Този февруари от издателство „ Емас “ ни радват с най-новия безизходен случай на Специален отдел „ Q “, излязъл отдолу под перото на най-успешния датски престъпен създател Юси Адлер-Улсен. Той от дълго време е измежду обичаните имена на българските крими фенове, пък и освен – книгите от поредицата за чешита комисар Карл Мьорк и неговите подопечни са преведени на повече от 40 езика, продадени са в 27 милиона екземпляра, а Адлер-Улсен към този момент е получил над 30 награди, в това число влиятелната „ Стъклен ключ “ и Европейската премия за престъпна литература. Популярните екранизации на серията също са познати на българските фенове. „ Юси Адлер-Улсен никак не се майтапи. Ако задачата му е да ви настръхне косата, знае тъкмо по какъв начин да го реализира “, означават от „ Ню Йорк Таймс “. Е, в „ Жертва 2117 “ той освен че не предава стила си, а подвига летвата още по-високо.
Вестниците я назовават просто „ жертва 2117 “ – две хиляди 100 и седемнадесетият емигрант, изгубил живота си в опит да прекоси Средиземно море. Но за трима души неназованата жертва значи нещо доста повече и нейната гибел задвижва верига от събития, които ще изправят чиновниците на копенхагенския Специален отдел „ Q “пред най-опасния и най-личния им случай до момента.
 Тийнейджърка търси 21 метода да умреш, с цел да откри силата да живее Тийнейджърка търси " 21 метода да умреш ", с цел да откри силата да живее
Пътят от това да си най-популярното момиче до неудачничката на гимназията може да бъде пъкъл – романът на Сара Енгел „ 21 метод...
За душевен неуравновесения геймър Алекс тя се трансформира в знак на неговото незадоволство от заобикалящия го свят и в идеалното опрощение да отприщи унищожителните си импулси отвън игрите и в действителния живот.
За Галиб, бруталният главорез от иракския затвор в Абу Галиб, гибелта ѝ е първата стъпка в огромен терористичен скрит план за възмездие против Запада.
А за Асад, дългогодишният член на екипа на комисар Карл Мьорк, жертва 2117 е непосредствена отпратка към заровеното му минало – и знак, че фамилията, което той е считал за изгубено, може би към момента е някъде там и го чака. От Специален отдел „ Q “се заемат да проверяват събитията към гибелта и скоро казусът се трансформира в шеметна конкуренция с времето при немислимо високи залози...
Осмата част от интернационално приетата поредност ни праща дружно с Карл, Росе, Асад и Гордън в лудо гонене от Копенхаген, през Централна Европа до избухливата развръзка в сърцето на Берлин. Юси Адлер-Улсен съумява да построи комплициран и завладяващ сюжет, осветлявайки някои от най-неотложните проблеми на съвремието – миграционната рецесия и непрекъснатата опасност от тероризъм. А изпълненият с екшън сюжет се разпростира от разнообразни гледни точки, което го прави по едно и също време трогателен и проковиращ мисълта.
 Тийнейджърка би трябвало да открие дали магията е Дар или проклинание Тийнейджърка би трябвало да открие дали магията е " Дар или проклинание "
14-годишната Пау даже не е подозирала, че магията е част от живота ѝ. Още по-малко пък, че тя самата може да я владее. Но внезапно цел...

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР