Този език (б.р. македонският) трудно може да бъде приет в

...
Този език (б.р. македонският) трудно може да бъде приет в
Коментари Харесай

Мая Вапцарова: Македонският език трудно може да бъде приет у нас, защото е производно на България

Този език (б.р. македонският) мъчно може да бъде признат в България, тъй като е производно на България. Основната концепция в основаването на македонския език, който е подтикван от Тодор Павлов, Цола Драгойчева, Крум Кюлявков и Венко Марковски, като стихотворец, който идва от Скопие тогава в България, дружно с жена си и стартират да основават този македонски език, който с нищо не е по-различен от българския.

Това съобщи пред bTV племенницата на огромния стихотворец Никола Вапцаров режисьорът Мая Вапцарова.

Тя добави, че брат ѝ е получил покана за откриването на македонския клуб „ Никола Вапцаров " в Благоевград, който се открива от частна организация, която счита, че македонците в България са угнетени и се бори за техните права.
За откриването идва водачът на опозиционната партия в Северна Македония ВМРО-ДПМНЕ Християн Мицоски. Очаква се и водачът на левицата Димитър Апасиев. Предстоящото събитие провокира остра реакция както от локалната власт, по този начин и от президентите на България и Северна Македония. Очакват се митинги в Благоевград, проведени от българското Вътрешна македонска революционна организация. Очаква се да се причислят и жители.

„ Брат ми ще бъде в Благоевград, с цел да каже, че в действителност за нас е наслада, че тези хора също обичат Никола Вапцаров и че е безсрамие това, че основават клубове, които нямат нищо общо с тях “, добави Мая Вапцарова.
Тя добави, че вижда провокация в събитието, " която би трябвало да бъде спряна доста от дълго време ".
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР