Този декември известната историчка Проф. Бетани Хюз се завръща по

...
Този декември известната историчка Проф. Бетани Хюз се завръща по
Коментари Харесай

Перу и Историята на Майката Земя по Viasat History

Този декември известната историчка Проф. Бетани Хюз се завръща по Viasat History, с цел да изследва връзката ни с Майката Земя; употребявайки антични доказателства и най-новите технологии на НАСА, Бетани преглежда концепцията, че Земята е живо създание. Филмът " Историята на Майката Земя: откриване на Гея " дебютира на 16 декември, петък, от 22:00 часа.

На какво може да ни научи схващането на античния свят за планетата - както се споделя да вземем за пример в легендата за могъщата гръцка богиня Гея? Известната историчка Бетани Хюз изследва връзката ни с Майката Земя; употребявайки антични доказателства, както и най-новите технологии на НАСА, Бетани преглежда концепцията, че Земята е живо създание и по какъв начин античните цивилизации са се научили преди хиляди години да почитат Земята и нейното продължаващо битие.  Пет дни по-рано проследете шокиращата история за останките на стотици деца и млади лами, открити по северното крайбрежие на Перу; те наподобява са били принесени в жертва по времето на цивилизацията Чиму (XV век), най-голямата империя в Андите преди идването на инките и завоевателите.

" Пери: жертвоприношенията в царството Чиму " е с премиера по Viasat History на 11 декември, неделя, от 22:00 часа. Останките на стотици деца и млади лами са открити по северното крайбрежие на Перу; всички те наподобява са били принесени в жертва през 15-ти век по времето на цивилизацията Чиму, най-голямата империя в района на Андите преди идването на инките и завоевателите. Това е невиждано изобретение - няма научно доказателство за друго всеобщо жертвоприношение от такова естество и в подобен мащаб в която и да е друга цивилизация. Международен и мултидисциплинарен екип от учени е почнал следствие - какви са събитията, довели до тези жертвоприношения и какви са били аргументите за тях? Последният месец на годината ще бъде доминиран, обаче, от документалната поредност в 8 елементи " Световната война 1914 – 1945 ", която дебютира на 5 декември, понеделник. Военната тематика открива още филмът в 2 елементи " Мусолини:

Първият фашист " – на 3 декември, събота, от 23:05 часа. Той въплъщава съюза сред Италия и нацистка Германия, само че кой знае същинската история на " Дучето " и - посредством него - на италианския фашизъм? Защо този човек, който дълго време е бил апатичен към расовите въпроси, се трансформира в италианското алтер его на фюрера и какво място заема в йерархията на тираните? 100 години след издигането на власт на Мусолини и с помощта на публични архиви и любителски фрагменти, дружно със свидетелствата на тези, които са живели под режима на Мусолини - някогашни поддръжници или жертви - този документален филм изследва механизмите на фашистката власт, култа към насилието и политическите репресии на страната, които тласкат Италия към злополука.
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР