Този бюджет беше наречен социален бюджет, но ясно числата показват,

...
Този бюджет беше наречен социален бюджет, но ясно числата показват,
Коментари Харесай

Деница Сачева: Бюджет 2022 не показва стъпки за социална реформа

" Този бюджет беше наименуван обществен бюджет, само че ясно числата демонстрират, че бюджетът за обществени разноски беше 19,2 милиарда лева и беше 15.2% от Брутният вътрешен продукт. Сега е към 20 милиарда лева, само че е 14.5% от Брутният вътрешен продукт, т.е. имаме намялаване от Брутният вътрешен продукт. Над 1 милиарда и 73 млн. отиват единствено за изчислението на пенсиите ", това съобщи някогашният обществен министър и народен представител от ГЕРБ Деница Сачева пред Българска национална телевизия.

" Той е изработен по този начин, че огромна част от парите да дойдат от Плана за възобновяване, само че той не е финализиран и сигурно парите по него няма да дойдат преди края на тази година. В този План има задължения за огромна обществена промяна, а този бюджет не демонстрира стъпки в тази промяна ", акцентира тя.

" Това, което ГЕРБ-СДС ще предложи по отношение на майчинството е те да могат да избират сред това дали да останат у дома или тези, които се върнат на работа да получават 100% обезщетение дружно със заплатата си. В момента този % е 50%, а задачата е да се върнат повече хора на пазара на труда ", посочи депутатът.

" Ако има 8 милиарда лева върнати, за какво тогава се изтеглиха 7 милиарда лева заеми? Ние чуваме непрестанно обвиняване без нито едно доказателство. Най-големите доказателства на това държавно управление са в " Google ", показа още Сачева.

" Мерките, които се оферират за бизнеса са доста малко и повтарят едни и същи ограничения,. Например 60/40 тече от две години и е обикновено да се търси метод тя да бъде преструктурирана ", сподели още депутатът от ГЕРБ.

" Ние предложихме повече грантове и повече благоприятни условия за връщане на % от непрекъснатите разноски в оборота ", посочи тя.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР