Този басейн е незаконен, затова и РЗИ не взема проби

...
Този басейн е незаконен, затова и РЗИ не взема проби
Коментари Харесай

Варненец: Кой следи за хигиената в гьола? Областният: Каптажът вече е общински, съветът решава как да го стопанисва!


" Този басейн е противозаконен, по тази причина и РЗИ не взема проби от водата там. Когато отговорността за стопанисването му е ничия, надлежно и никой не се грижи за хигиената в него. Предвид новите изключителни ограничения за сигурност към ковид и рекомендациите за засилена персонална хигиена, както и да се заобикаля скупчването на доста хора на едно място, считам, че би трябвало да се вземат незабавни ограничения за ограничение на достъпа до " гьола ". Никой не следи какво е и здравословното положение на хората, които се киснат там. Вярно е, че всеки самичък преценя риска за себе си, само че да напомним, че имаше няколко смъртни случая след сърдечни и други проблеми на хора, които не са били наясно от риска да се къпят при високата температура на водата там ", разяснява варненецът. 

" Всички минерални каптажи на територията на Варна бяха трансферирани за стопанисване на Община Варна. Предстои Общинският съвет да вземе решение по какъв начин ще бъде регламентирано това, кои ще бъдат отдавани на концесия и кои вероятно ще стопанисва самата общинска администрация. Вече сме коментирали това, че за " гьола " настройките са да бъде трансфорат в социална къпалня заради интереса на хората към това място ", разяснява за Varna24.bg регионалният шеф Стоян Пасев. 

Припомняме, че над 600 варненци, които употребяват и харесват басейна с минералната вода, поддържаха петиция за узаконяването на водоизточника и превръщането му в налично място за посещаване на варненци.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР