Този аржентински тревопасен динозавър е тежал между 65 и 77

...
Този аржентински тревопасен динозавър е тежал между 65 и 77
Коментари Харесай

Най – големият динозавър, живял някога, е имал размерите и теглото на Airbus A320

Този аржентински тревопасен динозавър е тежал сред 65 и 77 тона и е имал дължина от над от 36 метра.

Patagotitan mayorum. Това е името на най-голямото животно, което в миналото е стъпвало по Земята. Този „ патагонски исполин “ (Патагония е регион на юг от Аржентина и Чили, южната част на Южна Америка) е страшилище, което съгласно аржентинските палеонтолози, които са го е описали в Сборника на Кралското общество Б, би трябвало да е тежало сред 65 и 77 тона и да е надхвърляло дължина от 36 метра от върха на муцуната до върха на опашката.

Изследователите в обявата са въодушевени: „ Ние описваме тук нов великански титанозавър, който съставлява най-големият пример, който в миналото е бил описван до момента, само че също по този начин е един от най-пълните “.

Измежду костите, които се възвръщат, има и бедрена кост, която е 2,40 метра! (на фотографията горе)

Животното, чийто скелет е открит през 2011 година, е живяло по време на Креда, доскоро повече от 100 милиона години. Находката е направена в регион, който съдържа и няколко други вкаменелости от тези тревопасни колоси (поне 6), които са сауроподи. Животните са заровени в три обособени геоложки пласта.

Това допуска, че няколко генерации сауроподи са обитавали този регион, който би трябвало да е бил удобен за съществуването на тези чудовища: представете си какви големи количества зеленина е трябвало да гълтам, с цел да действа този великански организъм.

Сравнителна канара за мащабиране: Patagotitan mayorum, Airbus A320, човек и слон

Вкаменелостта на животното е изложена в Музея по естествена история в Ню Йорк.

Източник: megavselena.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР