Този ангажимент пое министърът на здравеопазването проф. Николай Петров, след

...
Този ангажимент пое министърът на здравеопазването проф. Николай Петров, след
Коментари Харесай

Здравният министър отиде на проверка в ”Пирогов”

Този ангажимент пое министърът на опазването на здравето проф. Николай Петров, откакто ревизира през днешния ден положението на клиниките, които са едни от най-старите в лечебното заведение и десетки години не са ремонтирани, оповестиха от пресцентъра на здравното ведомство.

Покривът тече, стаите са претъпкани с пациенти, а по стените има плесен. Така наподобяват част от пространствата в кардиологичната клиниката на "Пирогов ", в която има 44 кревати, 20 лекари, 44 сестри и 14 санитари. Има абстрактен план за ремонт и преустрояване на клиниките, който възлиза на 2 300 000 лева

"От 10 години се води преписка с институциите за нуждата от незабавен ремонт, само че досега няма реакция ", разяснява проф. Мария Миланова, координатор на профилирания лечебен комплекс, част от който са клиниката по кардиология и клиниката по вътрешни заболявания.

Според здравния министър значимото е в тази ситуация да се види какви средства ще бъдат отпуснати за финансови разноски на министерството на опазването на здравето за 2018 година, както и какъв брой ще коства всеки един стадий от ремонта.

По думите му концепцията е доникъде на идната година да се пристъпи към действителни ремонтни действия. Министър Петров ревизира и до каква степен е стигнал ремонтът на детските отделения, който се чака да завърши в околните дни.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР