Toyota Motor показа версии с нулеви емисии на своята спортна

...
Toyota Motor показа версии с нулеви емисии на своята спортна
Коментари Харесай

Завръщане в бъдещето: Toyota възражда стари класики, но с нулеви емисии

Toyota Motor сподели версии с нулеви излъчвания на своята спортна гама от 80-те години, която към момента може да се похвали със постоянна световна база от почитатели. На индустриално събитие за персонализирани коли в Чиба, източно от Токио, японският производител показа две коли от потомство AE86 – едната модифицирана като електрическо транспортно средство с акумулатори, а другата като модел с водороден мотор.

Президентът на компанията Акио Тойода сподели, че ремоделирането на съществуващи коли би трябвало да бъде проучено като алтернатива за реализиране на задачата за нулеви въглеродни излъчвания до 2050 година В Япония единствено една от към 20 коли на пътя е нова, а по-старите са най-вече задвижвани от бензин.

Важно е да оставите избор за коли, които към този момент са обичани или притежавани от някого “, сподели на събитието Тойода.

Относително новопостъпил на пазара на всеобщите електрически автомобили, Toyota възнамерява да влага 70 милиарда $ в електрифициране на транспортните си средства и произвеждане на повече акумулатори и има за цел да продаде минимум 3.5 милиона електрически модела с акумулатори (BEV) през 2030 година



Ако обявата е била забавна и потребна за Вас, не пропускайте да ни последвате в обществените мрежи Фейсбук, LinkedIn, Twitter и Instagram, както и да се запишете за E-mail бюлетина ни. За вести, свързани с екологично, обществено и корпоративно ръководство (ESG), посетете профилирания уебсайт ESGnews.bg.
 Economic.bg News Запишете се за нашия бюлетинToyota Тойота нулеви излъчвания остарели класики ПоследниНай-четениКомпании 52 Завръщане в бъдещето: Toyota възражда остарели класики, само че с нулеви излъчвания Компании 112 По трънливия път на счетоводителя Любопитно 128 Големият брат и контролът над дребните хора Компании 364 Tesla смъква цените на електрическите автомобили по целия свят Любопитно 11530 Шведска компания откри най-голямото находище на редкоземни метали в Европа Компании 8972 Прокуратурата разказа Nexo като пирамида от кухи компании с незаконни клиенти Компании 7256 Български и непознати служби претърсват офисите на Nexo в София
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР